Întâlnire Gavrilescu – Arsene. Explicație (in)credibilă: „Nu am discutat politică” declară liderul PMP

În timp ce prefectul George Lazăr prezenta, miercuri, 4 noiembrie, într-o conferință de presă, situația epidemiologică la nivel de județ, doi lideri politici locali au avut o discuție în sediul Consiliului Județean. Este vorba despre Bogdan Gavrilescu, șeful PMP Neamț, partid solid ancorat în dreapta politică la nivel declarativ și Ionel Arsene, șeful PSD și fericitul câștigător al fotoliului de președinte al Consiliului Județean Neamț, aflat într-o asiduă căutare a majorității cu ajutorul căreia să conducă județul.

Evident că orice întâlnire în aceste zile este interpretată în fel și chip, mai ales că se fac tot felul de supoziții în privința negocierilor pentru alegerea vicepreședinților Consiliului Județean. Pentru toată lumea este clar că Ionel Arsene nu poate face o majoritate fără PMP și alți oameni din tabăra cealaltă care să nu respecte înțelegerea anunțată PNL-USR PLUS- Pro România. De aici interesul presei pentru subiectul discuțiilor.

Telefonic, dl. Bogdan Gavrilescu a confirmat întâlnirea cu Ionel Arsene, dar s-a ofuscat când a fost întrebat despre posibile negocieri. ”Nu am discutat politică cu dl. Arsene”, e exclamat vizibil deranjat de subiect. Mai ales că discuția ar fi fost pe o temă profund umanitară, despre o familie din Târgu Neamț care ar avea nevoie de ajutor. Aici trebuie obligatoriu să remarcăm spiritul antreprenorial al domnului fost și viitor viceprimar de dreapta-stânga, care vrea să ajute o familie cu ajutorul președintele Consiliului Județean, adică se face frate cu dușmanul politic pentru binele unor necăjiți. Ajutorul direct de la PMP nu ar fi, probabil, la fel de benefic ca unul social democrat, mai ales în vremuri tulburi din punct de vedere politic.

În concluzie, Bogdan Gavrilescu s-a văzut cu Ionel Arsene, dar nu au discutat deloc politică, ci s-au limitat la cauze umanitare. Strict la cauze umanitare! Pentru că, se știe deja, la acest nivel PSD s-a înțeles întotdeauna bine cu PMP. Este suficient să ne amintim cum , umanitar vorbind, că punem aici interesul omului de partid, Bogdan Gavrilescu a ajuns viceprimar la Piatra Neamț cu votul consilierilor PSD.

Dacă a mers atunci pentru el personal, de ce n-ar încerca să ajute acum, dezinteresat, și o familie din Târgu Neamț ? Că negocierilor PMP-ul le-a făcut pe drepta și nici vorbă

V.B.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *