Jănel Iosub revine: acuzații incredibile la adresa CMI Urban

Cunoscut pentru acuzațiile pe care le-a adus în trecut unor oameni politici și din administrație, pentru perioada când a fost a fost director la Locativ Serv, pentru ieșirile lui mai puțin ortodoxe, Jănel Iosub, între timp angajat la CMI Urban, revine cu o serie de dezvăluiri care fac și obiectul unei plângeri adresate structurii centrale a DNA București.

În esență, plângerea vizează conducerea actuală a Primăriei, cu nominalizarea lui Andrei Carabelea, conducerea CMI Urban și pe unul dintre membrii AGA, consilierul Adrian Ciobanu, dar și a unor oameni cu funcții de conducere din societate. Ea cuprinde două acuzații, ambele la fel de incredibile, dar Iosub susține că are dovezi cu care să-și susțină spusele.Și cel puțin una dintre ele ne-a fost confirmată chiar de către oameni din Primăria Piatra Neamț.

Un angajat care ridică salar fără să treacă pe la serviciu

Prima acuzație se referă la un șef de birou de la CMI Urban, care ” NU VINE LA SERVICIU DECAT ODATA LA DOUA SAPTAMANI SA SEMNEZE CONDICA, FAPT CUNOSCUT DE TOATA CONDUCEREA, REPREZENTATII AGA, VICEPRIMAR, PRIMAR, CAT SI COLEGII DE BIROU AL ACESTEI PERSOANE!!!

AM ADUS LA CUNOSTIINTA VERBAL TUTUROR FACTORILOR DE RASPUNDERE, INSA TOTI SPUN CA ACEST SEF DE BIROU MEMBRUL AL PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL, ARE FORTA POLITICA CARE IL FACE INTANGIBIL, INAMOVIBIL SAMD!!!”

Chiar dacă CMI Urban este bine garnisită cu șefi, nu este greu de bănuit că Jănel Iosub se referă la un fost director la Urban și deținătorul multor secrete din societate și nu numai. Iosub care spune că a informat pe toată lumea despre acest lucru, inclusiv conducerea executivă a societății. Va fi interesant dacă va exista o cercetare în acest sens, în condițiile în care personajul respectiv a mai avut și alte acuzații la adresa sa dar a reușit să rămână tot timpul în picioare și legat la tot ceea ce oferă Piața Centrală a orașului.

Trebuie să spune că nu ar fi un lucru ieșit din comun să se confirme știrea, în condițiile în care au mai existat asemenea cazuri în anii trecuți, de oameni care ridicau salariul și pretau în alte locuri. Modelul a fost sancționat drastic în cazul Dragnea acum câtiva ani.

Clasă în sediul societății pentru copiii șefilor de la Urban și din primărie

A doua acuzație frizează absurdul, dar probabil că este foarte ușor de dovedit, în condițiile în care curtea primăriei este înțesată de camere video. Este vorba despre amenajarea unui spațiu într-un fost birou în care copiii unor oameni din conducerea societății și ai unor persoane cu funcții de conducere din Primărie făceau ore cu o învățătoare. Plângerea sună așa: ”INCEPAND DIN LUNA SEPTEMBRIE A ANULUI TRECUT, ODATA CU PREDAREA CURSURILOR ONLINE, CE AU GANDIT MAHARII DIN PRIMARIE, MEMBRII PNL? SA FACA CLASA DE SCOALA ONLINE, CU INVATATOARE PLATITA, UNDE CREDETI? INTR-UN BIROU DIN CADRUL CMI URBAN!!!! SA NU RAMANETI SIDERAT DE ACEST TUPEU, CA NU FEMEILE DE SERVICIU SI-AU ADUS ODRASLELE LA NOUA SCOALA DIN CADRUL PRIMARIEI, CI PERSOANE CU FUNCTII DIN CADRUL CMI URBAN, POTENTATI DIN PRIMARIE SI UITATI ASA IN CADRUL SC CMI URBAN PIATRA-NEAMT PE BANII STATULUI AVEM SCOALA ONLINE!!!!! SUNT CCA 10 COPILASI DIN CLASELE 1–4!”

Dacă acest lucru s-a întâmplat cu adevărat, într-un spațiu al societății, cu știința conducerii și a unor șefi din primărie, în perioada stării de alertă, probabil că ar trebui să asistăm la niște demisii sau demiteri, în condițiile în care nu credem că există în statutul societății o asemenea activitate și nici nu știm să fi aprobat Consiliul Local așa ceva. Nu intrăm în alte amănunte sordide, de genul contracte pentru spațiu, pentru plata învățătoarei, etc.

Primarul Andrei Carabelea ne-a confirmat situația, la nivelul informației primare: ”Am aflat despre această situație acum 2 zile, că într-un birou niște părinți au organizat ceva de genul after scool. Nu știu despre câți copii este vorba, nu am detalii, nu am avut când să mă informez. Pot să înțeleg că părinții au probleme cu copiii în această perioadă, și noi în familie am avut, dar cred că nu este normal să amenajezi un spațiu în societate, pentru că există niște reguli, niște standarde legale. Mă voi interesa și voi vedea exact cum stau lucrurile”.

În condițiile în care se va confirma că lucrurile stau cum a relatat Jănel Iosub, este mai mult decât probabil că vor urma și alte plângeri penale, poate, de ce nu?, făcute chiar de primarul municipiului Piatra Neamț.

Valentin Bălănscu

N.R.: Sediul CMI Urban se află în aceeași curte cu Primăria municipiului Piatra Neamț.

One comment

  • constantin

    ianuarie 17, 2021 at 1:15 pm

    Este pacat ca aceste dezvaluiri au aparut dupa acel control al primarului la piata din Darmanesti unde Janel este sef.Primarul poate ii va da dreptate lui Janel dar va cauta imediat sa scape de el.Primarul nu are maturitatea necesara sa aprecieze ca Iosub este de buna credinta si respecta pe cei din primarie.La orice piata il trimit pe Janel cresc incasarile pe cand primarul le injumatateste.ASTA E DIFERENTA INTRE CEI DOI.Primarul este prieten cu Liviu Harbuz, care ii face jocul, Janel nu.Exemplele pot continua.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *