Scandal la Troleibuzul, președintele Consiliului de Administrație a demisionat

Gheorghe Stanciu

Ședința de astăzi, 15 ianuarie, a Consiliului de Administrație de la Troleibuzul SA a avut câteva momente extrem de interesante. În primul rând s-a pus probleme alegrii unui manager interimar, deoarece mandatul doamnei Nadia Năstase, pe funcție în acest moment, expiră pe 23 ianuarie. O propunere, făcută chiar de președintele CA-ului, dl. Gheorghe Stanciu, ca dânsa să continue ca interimar până la organizarea concursului nu a întrunit sufragiile celorlați membrii ai Consiliului de Administrație ( Stăcescu Valeriu Vasile, Dominte Mihai, Ungureanu Mariana și Carmen Nastasă, ultima venită). A doua propunere, făcută de Carmen Nastasă, a fost dl. inginer Dorin Lazăr, angajat al Consiliului Județean, în Direcția Tehnică. După ce a auzit propunerea, președintele CA-ului a cerut amănunte, motivând că nu poți vota pe cineva pe care nu-l cunoști, fără un cv atașat propunerii. De aceea nu a pus propunerea la vot și și-a anunțat demisia (”mi se pare corect să las pe altcineva dacă propunerile mele sunt respinse fără explicații. Având în vedere situația societății, până la organizarea unui concurs mi se părea logic să rămână doamna Năstase, care știe exact toate problemele”/ Gheorghe Stanciu) din postura pre președinte al CA-ului, rămânând simplu membru.

Carmmen Nastasă

Luni, 18 ianuarie, o nouă ședință a Consiliului de Administrație ar urma să aleagă un nou președinte și să reia discuțiile pentru numirea unui interimar.

Ing. Dorel Lazăr a fost o perioadă interimar la DRUPO și a fost înlocuit de Ana Monda, o decizie strict politică.

Organizarea unui concurs pentru  postul de director la Troleibuzul  a fost blocată din motive care țin de faptul că „nu se știe care va fi majoritatea în consiliul județean”. Dacă va fi o altă majoritate, vor fi alți membrii în AGA și probabil vor urma alte nominalizări.

Valentin Bălănescu

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *