Anchete cu recunoașterea personajului negativ la Spitalul Roman

Sătulă de multitudinea reclamațiilor și nemulțumirilor la adresa condițiilor și atitudinii unei părți a personalului, conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a trecut la (noi) măsuri. Până acum, atentă la orice sesizare apărută online, directoarea spitalului a dat răspunsuri scrise sau filmate, postate pe pagina de socializare.

Ultimul incident, cu o gravidă care a trebuit să urineze într-o găleată în sala de nașteri, în timp ce era în durerile facerii, a pus capac. Decizia luată de direcțiunea spitalului este una care denotă atât interesul pentru dreptate, indiferent de care parte ar fi, cât și pentru imaginea personalului angajat. Prin urmare, de azi înainte orice reclamație va trebui să fie făcută în scris, semnată și înregistrată oficial la spital. După care conducerea imediat va trece la fapte și va invita semnatarul să facă o recunoaștere facială a celui/celei care în loc de sfaturi medicale, aruncă vorbe de ocară pacienților. Confruntarea cu „infractorii” verbali e musai să aibă loc la spital, întrucât baza (secretă) de date este doar în posesia unității sanitare – motiv pentru care angajații nu poartă ecusoane cu numele și funcția (așa cum ar fi normal într-o instituție publică, credem noi).

Redăm această decizie, ce seamănă izbitor cu procedurile în unele anchete penale, cu mențiunea că conducerea spitalului promite în curând noi măsuri, moderne, ce vor fi la dispoziția celor care, în ciuda atâtor măsuri, continuă să fie nemulțumiți:

„În legătură cu un posibil limbaj neprofeosionist folosit de angajații spitalului, pentru a se putea lua atitudine implicând comisiile de etică și de disciplină și pentru a putea identifica cu exactitate persoana în cauză, vă rugăm să veniți la sediul unității pentru recunoașterea personală și pentru a întocmi și o adresă oficială”. Acest fragment face parte dintr-un comunicat mai amplu, cu informații utile tuturor celor interesați de procedurile, protocoalele și regulile la naștere, dar care nu explică cum se aplică, totuși, teoria în practică la acest spital și care poate fi parcurs aici.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *