Soția fostului primar de Girov, răpusă de Covid

Doamna Săndica – așa cum îi spuneau localnicii – soția fostului primar de Girov, Dumitru Sandu, a încetat din viață, în seara de 15 februarie, la un spital din Iași, unde a fost transferată după ce-a dezvoltat o formă gravă a infecției cu noul tip de coronavirus.

Am înțeles că joi o s-o aducă, s-o înmormânteze”, a declarat Vasile Ciubotaru, actualul primar al comunei Girov. ”Domnul primar a condus comuna înaintea lui Vasile Olaru, dar și pe vremea lui Ceaușescu și a avut un mandat de viceprimar. A murit și el. Doamna a fost economistă la fostul SMA, la intersecția de la han. Avea 71 sau 72 de ani, nu era așa în vârstă. A fost o perioadă internată la Piatra-Neamț, pe urmă băieții au luat-o și au dus-o la Iași, dar au intervenit complicați și, din păcate, a seară s-a întâmplat evenimentul”.

Conform informațiilor pe care le deținea primarul, astăzi, 16 februarie, comuna Girov avea o rată de infectare de 1,77 la mia de locuitori. Nu sunt focare în localitate, însă oamenii spun că membrii corului unei biserici sunt infectați, ca și dascălul de altfel, portul măștii nefiind o obișnuință pentru ei în timpul slujbelor. Primarul spune, însă, că la biserica la care merge el duminica, majoritatea credincioșilor poartă mască.

C.M.

2 comments

 • Amalia

  februarie 16, 2021 at 10:25 pm

  Dumnezeu să-i odihnească,au fost niște oameni deosebiți.In primii ani de serviciu,am fost repartizată la Girov și m-au primit foarte frumos în comunitate.Condoleante familiei!

  Răspuns

 • Constantin

  februarie 17, 2021 at 7:49 am

  Dumnezeu să o ierte!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *