Delia Atodiresei de la CSS Târgu Neamţ, locul 5 la Campionatul Balcanic de marş din Turcia

Delia Atodiresei este o atletă din cadrul Clubului Sportiv Şcolar Târgu-Neamț. La cei 17 ani ai săi, ea s-a numărat printre cei zece sportivi care au reprezentat România la Campionatul Balcanic de marș pentru seniori ce s-a desfăşurat sâmbătă, 27 martie, în Antalya (Turcia) şi a obţinut un onorant loc cinci.

La câteva zile după participarea la competiţia internaţională am găsit-o pe Delia antrenându-se pe stadionul Cetatea alături de colegii ei. Supervizori au fost antrenorul ei, prof. Cătălin Şuhani şi prof. Laurenţiu Pavel, directorul CSS Târgu Neamţ.

Delia Atodiresei are 17 ani şi învaţă la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”. Face atletismul de 5 ani şi a ales această disciplină sportivă poate şi pentru faptul că părinţii ei au făcut la rândul lor sport în tinereţe: „Vreau să fac performanţă în atletism şi îmi doresc să ajung la următoarea balcaniadă pentru a obţine un rezultat şi mai bun. Sunt bucuroasă de rezultatul obținut dar se putea şi mai bine. Mă simt foarte bine în această echipă şi suntem un colectiv unit”.

Cătălin Şuhani, profesor antrenor de atletism la Clubul Sportiv Şcolar din Târgu Neamţ ne-a detaliat: „Rezultatul obţinut de sportiva Delia Atodiresei din acest weekend a fost locul cinci la individual la campionatul balcanic de marş desfăşurat în Antalya din Turcia şi locul doi obţinut cu echipa României. Ea şi-a obţinut biletul la balcaniada din Turcia în urma întrecerii campionatului naţional de marş din 20 februarie de la Timişoara, unde a obţinut locul doi la individual. Urmează o competiţie foarte importantă pentru atleţii mei, şi anume săptămâna viitoare va avea loc la Botoşani campionatul naţional de cross. Am mari speranţe că atleţii mei vor aduce clubului două sau trei medalii”.

C.T. STURZU