Ministrul Educației acuzat că se pregătește să încalce legea

Gabriel Ploscă, liderul Sindicatului Liber din Învățământ Neamț și vicelider al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ îl contrazice pe ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a reafirmat public aseară că dorește să organizeze concurs pentru toate posturile de directori și directori adjuncți, inclusiv pentru cele care sunt ocupate prin concurs. „Nu se poate să dai concurs cu cei care au contract managerial! Se duc în instanță și câștigă! Este legal și corect să dea concurs directorii cărora le-a expirat contractul managerial”, declară Gabriel Ploscă.

Ministrul Sorin Cîmpeanu nu este la prima declarație fermă privind organizarea concursurilor pentru conducerile școlilor. Dar este prima dată când se referă și la profesorii cărora nu le-au expirat mandatele. Ministrul Educației n-a mai precizat, însă, dacă are în vedere modificarea legislației, astfel încât să nu poată fi acuzat că încalcă legea. În schimb a nuanțat că preferă ca aceste concursuri să se desfășoare în vară, sau cel târziu în lunile octombrie – noiembrie.

C.I.

1 COMENTARIU

  1. Sigur că se poate organiza concurs. Pentru posturile pe care există contracte valabile se poate organiza concurs, și câștigătorii vor intra în contract cu MEN, la data când le expiră contractele actualilor directori, adică 1 septembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.