Raed Arafat cere redeschiderea Spitalului Mobil Lețcani

Pe fondul creșterii numărului de pacienți Covid în spitale și mai ales al celor cu forme grave de boală, autoritățile se pregătesc, cel puțin la modul declarativ, de redeschiderea Spitalului Mobil Lețcani de la Iași. Închis încă din luna decembrie din cauza problemelor cu încălzirea și a numeroaselor deficiențe constatate de corpul de control al Ministerului Sănătății, spitalul de la Lețcani  ar urma să se redeschidă zilele acestea. Este ultima declarație a dr. Raed Arafat, care aseară a precizat că rămâne de remediat tot problema încălzirii: „A fost o analiză prezentată și premierului, care arată că există o scădere a numărului de locuri la ATI, din octombrie-noiembrie și până acum. Situația este explicabilă prin faptul că spitalul de campanie Lețcani, de exemplu, a fost închis. Se lucrează la redeschiderea acestui spital mobil, trebuie verificate sistemele de încălzire. Va fi reactivat în cel mai scurt timp posibil”. 

Despre redeschiderea spitalului de la Lețcani au punctat și autoritățile ieșene: „Reprezentantul proprietarului spitalului a afirmat că neconformitățile au fost rezolvate, iar săptămâna viitoare reprezentanții DSP și ISU vor verifica dacă au fost corectate și dacă mai sunt alte probleme, ce soluții sunt pentru rezolvarea lor”, a declarat Vasile Cepoi, șeful Direcției de Sănătate Publică Iași.

Investiție a consiliilor județene Neamț (3,4 milioane euro) și Iași (10 milioane euro), spitalul mobil de la Lețcani ar fi trebuit să constituie o supapă pentru transferul bolnavilor gravi de la Neamț. În ultima vreme, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț sunt zilnic 10-11 pacienți Covid îngrijiți în secția ATI amenajată după incendiul din 14 noiembrie. Asta înseamnă suprasolicitarea secției, care are doar 6 paturi la etajul IV și încă maxim 4 disponibile în UPU, ceea ce face ca zilnic să se caute soluții de transfer la alte spitale. Dificil, în condițiile în care ieri, de pildă, nu mai era niciun pat liber la ATI în județul Iași, potrivit DSP Iași.

C.I.

One comment

  • E. Vasilescu

    martie 17, 2021 at 8:52 am

    Bani bagati, spital inchis, oameni liberi. Cum vine asta ?

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *