Patronii Chaplin’s şi Jazz Cafe vor mânca pui în loc de miel, la arest

Poliţia Neamţ asigură un meniu obişnuit pentru cele 28 de persoane aflate în stare de arest preventiv, cu diferenţa că în primele două zile de Paşte fiecare arestat va primi câte două ouă vopsite şi cozonac. În rest, meniul de Paşte este format din ciorbă de pui, friptură de pui şi garnitură de orez sau piure, după preferinţe.

Printre arestaţi se află şi cei 10 bărbaţi acuzaţi de trafic de droguri şi punerea a două localuri la dispoziţia clienţilor în scopul consumului de droguri, inclusiv administratorii Chaplin’s şi Jazz Cafe, care vor fi nevoiţi să se adapteze meniului de austeritate de după gratii. Având în vedere că atât ei, cât şi dealerii pot avea probleme de sănătate nu atât din cauza meniului de la arest, cât a lipsei „substanţelor” cu care erau obişnuiţi, medicul unităţii îi ţine sub atentă supraveghere.

Potrivit Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, în cazul săvârșirii infracțiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu, fără drept, procurorul dispune evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare și consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistență a persoanelor consumatoare de droguri. În acest scop, persoanelor în cauză li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabiliri prezenței în sânge a substanțelor psihoactive. Starea lor de sănătate este monitorizată permanent de către medicul de unitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *