Iniţiativă civică: Parc Natural pe Cozla

O petiţie online iniţiată de o pietreancă, Irina Drelciuc, cere transformarea dealului Cozla din Piatra Neamţ într-un parc natural pentru conservarea florei şi faunei din această zonă. Până acum petiţia a adunat peste 150 de semnături.

“Pentru a se opri exploatarea de masă lemnoasă pe muntele Cozla, forma legală este declararea acestuia ca parc natural de către organele competente. Această petitie trebuie să adune suficiente semnături ca să se oprească exploatările. Haideţi să ne facem cunoscută opţiunea ca muntele Cozla să rămână oaza care este acum“  spune textul petiţiei.

Pe site-ul de socializare pe care iniţiatoarea a promovat petiţia, tot mai mulţi pietreni anunţă că au semnat, o felicită şi comentează modul în care tăierile de copaci ar putea afecta zona.

“O ia dealul la vale dacă taie copacii! Nu a fost împădurit degeaba“, spune un utilizator.

“Bravo, Irina! Când aud drujba, mi se taie genunchii, e de groază!“ adaugă un altul.

Primarul Andrei Carabelea este încântat de această iniţiativă: “Foarte frumos, extraordinar! Este salutară această iniţiativă. Suntem în procedură de a transforma dealul Cozla în pădure parc. Dacă şi cetăţenii vin cu o astfel de iniţiativă cu atât mai bine. O rog pe iniţiatoare să trimită primăriei ce anume vizează proiectul dumneai şi, dacă coincide principiilor de aplicare din proiectul nostru, nu văd de ce nu!“.

Reamintim cititorilor că muntele Cozla a ocupat un loc important în platforma candidaților la Primăria Piatra Neamț din 2020. Despre ce propuneau aceștia puteți citi aici.

Angela Croitoru

One comment

  • Zaharia Mircea

    aprilie 5, 2021 at 8:00 pm

    Buna initiativa!Dar ma intreb,ce altceva ar fi putut fi decat parc?!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *