Surse credibile: CJ Neamţ intenţionează să cumpere terenul Bazei Hipice

Costache Lupu, președintele Clubului Ecvestru ”Virgil Bărbuceanu”, a ținut o conferință de presă în care a apărut în postura de ”sursă de informații” față de o posibilă intenție a Consiliului Judeețan Neamț de a achiziționa terenul pe care se află și complexul hipic.

Potrivit acestuia, lichidatorul judiciar al societății Perla Invest ar pregăti caietul de sarcini pentru scoaterea a vânzare a terenului, de data asta împărțit în 4 loturi.

În acest moment Perla Invest are datorii de peste 44, 5 milioane de lei, în principal la ANAF, bănci, dar și față de Primăria Piatra Neamț, pe care speră să le poată acoperi, cel puţin în mare parte, din vânzarea celor două active pe care le deţine: clădirea neterminată de pe dealul Cozla, de la capătul telegondolei şi terenul din ştrand, de la Baza Hipică.

Povestea încurcată a primei tentative de vânzare a terenului de 35.000 de mp a fost dezbătută pe larg în Mesagerul de Neamţ, detalii găsiţi aici, aici și aici. :

Costache Lupu

Ultima evaluare a terenului ar fi de peste  852.000 de euro.:  “În condiţiile în care cineva vine să cumpere cu intenţia de a-i da o altă destinaţie, noi imediat vom da în judecată. Cum ne-am judecat 20 de ani, ne mai judecăm încă 10. Cei care au încercat acest lucru prima dată, s-a dovedit că nu au avut succes.  Există intenţia Consiliului Judeţean Neamţ, exprimată de preşedintele Ionel Arsene şi juriştii care au participat la ultima discuţie pe această temă, de a cumpăra aceste terenuri. Considerăm că achiziţia terenului trebuie făcută ori de CJ Neamţ, ori de Consiliul Local Piatra Neamţ, pentru ca aici să continue activitatea de sport ecvestru. Nu toate judeţele, nu toate municipiile din ţară se pot bucura de o astfel de bază sportivă cum avem noi. A fost un curaj nebun al celor care au construit această bază pe vremea lui Ceauşescu”.

Maricica Roman, directorul economic al Perla Invest, consideră şi ea că singura soluţie salvatoare pentru toate părţile ar fi ca o autoritate publică să se implice: “Este o chestiune de durată, nu se va întâmpla prea curând. Noi suntem în reorganizare, administratorul judiciar a prins ca o măsură de recuperare a datoriilor  vânzarea acestui teren de la Baza Hipică şi a celuilalt activ pe care-l deţinem, clădirea neterminată de la capătul telegondolei. Dar, deocamdată, se lucrează la caietul de sarcini şi la documentaţie. Noi sperăm, şi aşa ar fi normal, să îl ia tot una dintre instituţiile de conducere, Consiliul Judeţean sau Consiliul Local Piatra Neamţ. Pentru că acel teren are un anumit regim, baza funcţionează în baza Legii sporturilor, nu se poate vinde oricui şi oricum“.

Angela Croitoru

One comment

 • TICU

  aprilie 8, 2021 at 2:54 pm

  Trait-ar famelia, eu am stat la loc caldut 30 de ani, mi-am aranjat si familia( angajat baiatul, etc..etc..)
  ,cu lozinca asta..sport nobil, baza ecvestra,…cu performante la nivelul talpii pantofului, cu pupaturi si scuipati( dupa cum batea vantul care amaninta sa-mi ia,,closca cu pui”), cu o uratura si un colind, cu un chiolhan facut cu cine trebuie la loc ferit si umbros, cu sarituri dintrun partid in altul, deh oportunismul si apararea bazei ecvestre-saracuta-tot asa da-i si lupta….!!!! Chiar asa baza hipica are macar un cal in proprietate ?- ca de e obiectul muncii, nu ? Sa fie adevarat ca grajdurile si baza, adapostesc, antreneaza
  si hranesc caii(hobyul) unor pesonaje cu dare de mana si cu interese ????

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *