Mercurial ciudat al sporurilor la Spitalul din Piatra Neamț. Singurul sigur: spor de 15% pentru TESA si Administrativ

Aproape lunar, Comitetul Director de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț dă câte o hotătâre care stabilește sporurile pentru condiții periculoase, așa zisul spor COVID. A făcut-o pe timpul doctorului Verzea, când s-a dat 80% la aproape toată lumea direct implicată și 40 % în alte compartimente. În februarie 2021 sporurile scad drastic în multe locuri din spital, nu discutăm aici criteriile, probabil cineva a făcut niște calcule, deși ele sunt mai mult decât discutabile. În martie, altă hotărâre, cu același conținut, cu alte modificări de spor pentru condiții periculoase de muncă și ir nu discutăm despre criterii, deși unele sunt scandaloase. Partea ciudată a lucrurilor apare în momentul în care , la finalul hotărârii, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos,

se vorbește despre sporuri pentru condiții de muncă în dreptul celor de la TESA și Administrație, de 15% în cazul primilor și între 7,5 și 15% în cazul celorlalți. Inițial, toată lumea a crezut că este vorba despre același spor COVID!

În realitate, este vorba despre cu totul altceva. Vorbim aici despre un spor obținut în 2017, după un buletin de conformitate ( formal sau nu, este altă problemă!) eliberat de DSP Suceava, care a transformat vechiul spor de calculator în spor de condiții periculoase!

Întrebarea firească este ce caută acest spor, introdus de-a valma, într-o decizie privind sporurile Covid?

Iar dacă sporul de calculator periculos este de 15 % în birourile TESA, de ce un calculator al unuia care intră în contact cu bolnavii e mai puțin periculos, preț de un spor de 5%?

V.B.

 

One comment

 • Luminitza Dintu Nel

  aprilie 14, 2021 at 9:56 am

  Se pare că lucrurile stau cam așa:
  1. X șere spor.
  2. Menajeru zîce “da, analizăm, rezolvăm”. Fașe CD, propune, susține, întreabă in jur că iel habar n-are di nik din domeniul sanitar in care se presupune că iaște expert.
  3. Moroșanu dă la personal zîce “nu”.
  4. Menajeru scrie șî simnează “nu se aprobă”, fără nișio iesplicație.
  5. X nu primește spor.
  6. Dacă pune întrebări, aflî pi surse că s-a opus “șeia di la ieconomic” că nu este bani. Un scuipat in plus in direcția șeia nu mai contește, ținta fiind deja compromisă.

  Din nou, iaște menajer sub tocul ăleia de la personal: Business as usual la Spitalul din Șperla Moldovei! Vivat Arseni!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *