Publiserv: Triboi a demisionat, Ghineț, interimar, Carabelea a scăpat de un coșmar

Ceea ce se vorbea deja de vreo câteva săptămâni, că Gheorghe Triboi a reușit să-și aranjeze un post și să-și negocieze liniștea, s-a întâmplat începând de luni, 12 ianuarie. Fostul director de la Publiserv, societate a muncipalității, a demisionat din funcția de manager, și-a reactivat a doua zi funcția de director tehnic, după care a plecat…. la primăria Roznov, în calitate de consilier al primarului Vasile Pavăl. Aici i s-a pregătit în organigramă postul de city manager, ceea ce înseamnă că asistăm deja la prima cooperare oficială între PNL și PMP, cunoscută fiind relația de subordonare a lui Triboi față de Dragoș Chitic, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, acum mâna dreaptă a lui Ionel Arsene, șeful de la județ și PSD.

Din punctul de vedere al primarului Andrei Carabelea s-a rezolvat o problemă. S-a eliberat o poziție și apare posibilitatea controlului direct asupra unei societăți cunoscute pentru obediența ei și utilitate în momentul în care trebuie rezolvate diverse probleme delicate sau când, în situații de criză, trebuie asigurat  un aport rapid de numerar. Direct sau indirect.

Interimatul la Publiserv este asigurat, deocamdată, de Marius Ghineț și nu este exclus să asistăm la un concurs organizat rapid, discret și fără probleme, pe modelul de la Salubritas, unde schimbarea nu a fost comunicată opiniei publice măcar formal. Rămâne de văzut dacă Ghineț are argumente să fie lăsat să concureze sau i se va aduce un ”adversar” care are lecția deja învățată.(V.B.)