Prefectul de Neamţ a dat ordin de încetare a mandatului de consilier al lui Liviu Harbuz

Actualizare: Liviu Harbuz și-a dat demisia din funcția de consilier local al municipiului Piatra Neamț, începând de astăzi, 28 aprilie.

Știre inițială: Având în vedere decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care Liviu Harbuz a fost declarat incompatibil şi prevederile legale aplicabile în astfel de situaţii, George Lazăr, prefectul de Neamţ a emis astăzi, 28 aprilie, un ordin de încetare a mandatului de consilier local al lui Liviu Harbuz.  Pe cale de consecinţă, locul de consilier în Consiliul Local Piatra-Neamţ rămâne liber şi urmează să fie ocupat de următorul suplenat de pe lista Pro România. Ordinul prefectului poate fi contestat însă, cel mai probabil, Liviu Harbuz nu-l va ataca având în vedere că el şi-a anunţat intenţia de a demisiona din Consiliul local Piatra-Neamţ, după ce Înalta Curte a pronunţat hotărârea definitivă.

Liviu Harbuz s-a judecat 7 ani cu Agenţia Naţională de Integritate, după ce-a fost deplarat incompatibil de la începutul mandatului său de deputat. Inspectorii ANI au stabilit că el s-a în stare de incompatibilitate începând cu decembrie 2012, pe motiv că deţinea simultan calitatea menţionată şi cea de deţinător al unui PFA.

C.M.

152 Ordin privind constatarea încetării de drept a mandatului consilierului local HARBUZ LIVIU - CL. Piatra Neamț

 

One comment

  • vasile

    aprilie 28, 2021 at 11:12 am

    cel mai capabil si cu experienta eliminat. tipic mioritic

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *