Trei elevi de la „Petru Rareș” pe podiumul olimpiadelor naționale

Trei elevi performeri de la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț au participat recent la două competiții naționale organizate în afara programei ministerului Educației. După cum se știe, pandemia a blocat în acest an școlar toate olimpiadele și concursurile finanțate de minister, cele câteva competiții naționale derulate online fiind inițiate, în special, de organizațiile profesionale de la disciplinele științifice.

Simon Dimitrie Lupașcu, elev în clasa a IX-a B, a obținut locul II și medalia de argint la Olimpiada de Chimie 2021, organizată de Facultatea de Chimie – Universitatea București. El este pregătit de prof. Mihaela Vișan din cadrul colegiului „Petru Rareș”. La etapa națională a Olimpiadei Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică 2021 elevii Andrei Florin Enăchescu, din clasa a VIII-a, a obținut medalia de bronz și George Temeș, clasa a XII-a, a reușit premiul III și medalia de bronz. Ambii sunt pregătiți de prof. Liviu Constantin Olaru.

„Medalia de argint câștigată de Simon este apogeul vieții sale de elev de până acum, este rezultanta muncii, a determinării, a ambiției și, mai ales, a pasiunii sale pentru științele chimiei. Andrei și George au obținut rezultate extrem de valoroase la Informatică, știut fiind cât de performantă este școală românească. Felicităm elevii și profesorii pentru dedicația și perseverența muncii lor, le urăm mult succes la examenele și viitoarele competiții! În condițiile acestui an special, în care pandemia a întrerupt multe dintre evenimentele obișnuite ale unui an școlar, suntem încântați să oferim vești de normalitate”, a declarat Dan Oniciuc, directorul „Petru Rareș”.

C.I.

One comment

 • spirtu haret

  aprilie 19, 2021 at 10:26 pm

  auz’ ce zice dom director :știut fiind cât de performantă este școală românească
  oare nu cumva parintii sunt cei performanti dom director? ei care platesc meditatii
  care sa suplineasca lipsa de pofesionalism a scolii romanestii? ha?

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *