Grințieș: Buget respins de opoziție, persoanele cu dizabilități și asistenții acestora fără salarii

Astăzi, 5 mai, persoanele cu handicap și asistenții personali ai acestora nu și-au putut încasa drepturile salariale. Motivul este legat de votul de blam dat de aleșii locali, care în ultima ședință au respins proiectul de buget înaintat de primarul PNL, Ana Buștihan. „Consilierii de la PRO România, cu cei ai PSD și PMP n-au vrut să voteze bugetul pe anul 2021 și ca urmare astăzi n-am putut acorda salariile cuvenite. Vom convoca o ședință de îndată pentru vineri, 7 mai, sper să reușim să trecem bugetul”, a declarat primărița de Grințieș.

Afectați de conflictul politic între cei 4 consilieri PNL și ceilalți 7 din opoziția fățișă sunt și angajații primăriei. Situația a fost anunțată astăzi, într-o postare pe pagina de socializare a Primăriei Grințieș: „Ca urmare a neaprobării bugetului local al comunei Grinţieş pentru anul 2021, este necesar să vă anunţăm că întreaga activitate financiară a instituţiei noastre este blocată. În consecinţă, nu se vor putea achita drepturile salariale ale personalului primăriei, asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap care aveau termen de plată astăzi, 5 mai 2021”.

Situația riscă să degenereze, dacă opoziția de la Grințieș nu va veni la ședința de vineri sau va respinge din nou bugetul. Iar cei care așteaptă să-și primească salariile sunt prinși la mijloc, într-un nou episod al unor neînțelegeri care n-ar trebui să facă victime colaterale (aici și aici).

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *