Noi scenarii pentru elevii din Neamț care din 5 mai reiau cursurile

Actualizare:  Singura unitate de învățământ care apare în scenariul verde, din Piatra-Neamț, este Colegiul Național „Calistrat Hogaș”. Dintr-o eroare, doar, fiindcă în tabelul emis de CJSU, singura care putea relua cursurile cu toți elevii la școală este unitatea pentru cei cu nevoi speciale. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” este singura unitate în scenariu verde din municipiul Piatra-Neamț. Încurcătura tehnică s-a produs pentru că „Alexandru Roșca” figurează în tabel chiar deasupra colegiului „Calistrat Hogaș”.
Eroarea a fost remediată pe site-ul Inspectoratului Școlar Neamț.

Știre inițială: De mâine, 5 mai, toți elevii care nu au examene națională în vară reiau cursurile. Pentru că sunt diferențe mari la incidența infectărilor în localitățile din Neamț, față de ultima hotărâre adoptată săptămâna trecută, autoritățile au actualizat astăzi, 4 mai, scenariile după care vor învăța elevii săptămâna aceasta. În acest moment, nicio localitate nu mai este în carantinată, comuna Dobreni ieșind de sub restricții încă de duminică, iar astăzi s-a aprobat scenariul verde (sub 1 caz la mia de locuitori). Asta înseamnă că toți preșcolarii și școlarii vor fi prezenți fizic „cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție”, potrivit ultimului ordin comun Educație-Sănătate, din 29 aprilie.

Doar comunele Tupilați, Păstrăveni, Farcașa și Tarcău mai sunt în zona roșie, iar asta înseamnă că vor fi prezenți fizic la școală toți preșcolarii și elevii din învățământul primar.

Noile scenarii pentru școlile din fiecare localitate din Neamț sunt următoarele:

anexa la HCJSU nr. 52_2021

C.I.