Toți oamenii președintelui – varianta CJ Neamț

Aparent, mașinăria de vot a Alianței lui Arsene  din Consiliul Județean (CJ) Neamț a funcționat impecabil și în ședința din 24 mai, când a fost vorba despre votul secret pentru desemnarea reprezentanților în structuri sau CA-uri importante pentru județ. În toate cele cinci proiecte în care trebuiau făcute astfel de desemnări, oamenii alianței majoritare condusă de președintele Ionel Arsene, PSD-ALDE-PPU plus fracțiunea PRO România- PSD au obținut voturile necesare.

Primul proiect privea desemnarea consilierilor județeni membri în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Neamț, în care alianța condusă de PSD i-a propus pe cîștigătorii Ioan Asaftei (22 de voturi pentru), Adrian Bourceanu (24 voturi pentru), Eduard Ovidiu Gavril (20 pentru), Aurel Munteanu (20 pentru), Hârțan Gheorghe (20 pentru) și Vacariu Sorin Vasile (20 pentru). PNL i-a propus în ATOP pe consilierii Florin Hopșa (14 voturi pentru) și Mircea Beloiu (13 voturi pentru), iar Maria Apostol de la USR s-a propus pe ea însăși, primind doar 13 voturi pentru.

Surpriza a venit la următorul proiect  care prevedea desemnarea unui reprezentant al asiguraților în Adunarea Reprezentativă a Casei Naționale de Sănătate. Surprinzător,  PSD și ceilalți din căruță nu  au venit cu nicio propunere, lăsându-i USR locul, iar propunerea Cristina Năsui a obținut (doar) 28 din cele 33 de voturi legal exprimate.Semn că discuțiile de Arsene purtate cu lideri naționali ai USR PLUS încep sădea roade. PNL a primit, probabil în aceiași logică, 30 de voturi pentru a intra în  Consiliul de Administrație al CAS Neamț.

A doua oară-i cu noroc: Asaftei în CA-ul bibliotecii

Într-o ședință anterioară a CJ Neamț s-a încercat desemnarea reprezentanților în CA-urile instituțiilor județene de cultură și, în mare parte s-a reușit, cu excepția Bibliotecii Județene G.T. Kirileanu și a Teatrului Tineretului. Atunci Ion Asaftei (președintele ALDE) a pierdut la un vot diferență, la bibliotecă, iar Maria Drăgoi (PPU) a primit doar 13 voturi pentru TT. De această dată, cu aceleași propuneri, Ion Asaftei a obținut lejer 20 de voturi, în timp ce propunerea PNL, Adrian Alui Gheorghe a pierdut la diferență de 6 voturi. Pentru TT se va încerca și a treia oară desemnarea unui reprezentant, pentru că Maria Drăgoi, propunerea alianței conduse de social-democrați, a obținut doar 15 voturi, iar userista Maria Apostol, care s-a propus pentru CA, doar 13 voturi pentru.

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *