Știre actualizată. Alexandru Filimon anunță transferul echipamentelor ATI de la Spitalul Lețcani

Actualizare: În aceasta după-amiaza, 15 iunie, echipamentele au fost aduse de la letcani cu doua autospeciale ISU Neamț. Acestea sunt depozitate direct în modularul ATI, potrivit managerului Alexandru Filimon.

Știre inițială: Pe ultima sută de metri înainte de finalizarea noii secții ATI, managerul Alexandru Filimon dă asigurări că aparatura va ajunge săptămâna viitoare la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. 10 paturi ATI complet echipate cu monitoare de funcții vitale și ventilatoare urmează să fie aduse de la Spitalul Mobil Lețcani. „Am primit înștiințare de la conducerea Euronest și marți va pleca un reprezentant de la noi la Lețcani pentru a verifica și recepționa cele 10 paturi ATI pentru noul modular ATI. Transportul echipamentelor va fi asigurat de ISU Neamț, am luat deja legătura cu domnul colonel Mihai Mitrea. Iată că suntem în grafic cu pregătirile pentru redeschiderea spitalului și pentru pacienți non-covid”, a declarat Alexandru Filimon.

Predarea paturilor de la Spitalul Mobil Lețcani face parte din acordul încheiat de Consiliul Județean Neamț și Spitalul Județean Neamț cu Euronest, asociația de dezvoltare intercomunitară a consiliilor județene din zona Nord-Est. După cum se știe, pentru achiziționarea spitalului de la Lețcani au contribuit doar CJ Iași cu 10 milioane euro și CJ Neamț cu 3,4 milioane euro. Transferul echipamentelor de la Lețcani la Piatra-Neamț a fost aprobat de toate cele șase consilii județene membre Euronest.

Până la momentul când la Spitalul Județean Neamț vor putea fi îngrijiți și alți bolnavi în afară de cei care suferă de covid-19, mai rămâne să fie transmisă la DSP Neamț varianta de organizare a activității medicale. Lucru care a tot fost amânat și este așteptat să se producă cel târziu luni, 14 iunie.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *