De mâine, 16 iunie, Spitalul Județean Neamț se redeschide pentru pacienți non-covid

Astăzi, erau internați 29 de pacienți cu COVID-19 și 75 de suspecți în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

După mai multe analize ale variantelor, de mâine, 16 iunie spitalul județean se redeschide pacienților non-covid, după ce astăzi conducerea spitalului a obținut avizul DSP Neamț pe noua structură de organizare. În același timp, vor interna pacienți covid și spitalele din Roman și Târgu Neamț, iar la Sanatoriul Bisericani mai rămând doar 19 paturi. „Astăzi am aprobat noua structură la Spitalul Județean Neamț, care rămâne cu 148 de paturi pentru pacienții covid. Sanatoriul Bisericani rămâne cu 19 paturi pentru covid, din cele 63 câte a avut până acum. La Spitalul Târgu Neamț vor fi 15 paturi în secția Infecțioase. De la Spitalul Municipal de Urgență Roman vom primi mâine forma finală, se impun câteva ajustări. De mâine, spitalele pot funcționa în noua organizare, noi vom transmite informațiile la Ministerul Sănătății”, a declarat Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț.

Cele 148 de paturi pentru covid vor funcționa în secția Boli Infecțioase, în mare parte, dar și în secțiile Psihiatrie, Pediatrie și în pavilionul Chirurgical. „Din cele 883 de paturi cât are în structură spitalul județean, vom avea alocate 148 de paturi pentru pacienții covid în fiecare pavilion, inclusiv în cel chirurgical, în secția ORL. Paturi ATI covid vom avea 3 în UPU. Pentru reluarea activității chirurgicale avem compartiment ATI non-covid cu 6 paturi în cadrul secției Obstetrică-Ginecologie”, a precizat Alexandru Filimon, managerul SJU Piatra-Neamț.

Noile structuri au fost aprobate de Ministerul Sănătății. Fiind unitate de nivel III, Spitalul Târgu Neamț va trata doar cazuri ușoare și medii de pacienți covid. Spitalul Roman va trata și pacienți gravi, la fel ca spitalul județean.

C.I.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *