Cine va câștiga bătălia din USRPLUS dintre Bulai și Meraru?

Indiscutabil, capul  de afiș în politica nemțeană în perioada următoare vor fi alegerile pentru șefia filialelor PNL și USRPLUS. Dacă în PNL lucrurile se lămuresc rând pe rând, în sensul că tot mai multă lume se aliniază în spatele actualului prefect George Lazăr, în lipsa unei poziționări ferme a deputatului Laurențiu Leoreanu, în celălalt partid lucrurile par încă neclare. Iulian Bulai va candida fără discuție, el având sprijinul șefului USR și a echipei formate în jurul acestuia, știind că în cazul în care nu mai fi șeful filialei va pierde, cel mai probabil, locul în Biroul Național.

Celălalt co-președinte, Ion Meraru de la PLUS, pare condamnat să candideze la șefia filialei Neamț a partidului, fie și numai pentru a putea forța o reprezentare onorabilă în privința delegaților care vor participa la congresul care va trebui să aleagă președintele la nivel național al formațiunii. Dacă n-o va face va trebui să explice de ce se retrage, gestul putând fi interpretat ca o cedare în fața lui Iulian Bulai. Iar explicația va trebui să fie extrem de convingătoare, care să-i permită să stea cu fruntea sus în fața colegilor, mai puțin a celor din filiala nemțeană, care știu exact cum stau lucrurile în partid, care sunt  raporturile de forțe, cât a celor din conducerea centrală.

Poziționarea lui Meraru este așteptată deoarece oamenii din jurul său sunt extrem de uniți, lucru care nu se poate spune despre USR, unde  de la început sunt tot felul de grupuri.  Un userist interesat de poziționarea lui Ionuț Meraru  ar putea fi Radu Samson, viceprimarul de la Roman, care s-ar putea gândi la o candidatură la șefia organizației, dar pentru asta ar avea nevoie de un sprijin mai mult decât consistent al organizațiilor din mediul rural. Raportat la numărul delegațiile, la posibilele absențe, câștigătorul va trebui să obțină undeva între 130 -140 de voturi.

Zilele acestea campania în interiorul partidului este în toi, deznodământul urmând să aibă loc pe 27 iunie. Votul se va desfășura atipic pentru ceea ce știam până acum în lumea politicii nemțene, pe zone, existând urne la Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț, unde se vor deplasa delegații. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *