Facebook şi Poliţia Română colaborează pentru „Alertă Răpire Copil“

Sursă foto: Știrileprotv.ro

Astăzi, 30 iunie, intră în vigoare protocolul de colaborare între rețeaua de socializare cu cei mai mulţi utilizatori români, Facebook, şi Poliţia Română pentru mediatizarea şi alertarea în cazurile de răpire a copiilor.

„Alertă Răpire Copil este un mecanism național de alertă publică care se declanșează în situații de răpire a unui copil, ori în situații în care vorbim de un copil dispărut, a cărui viață poate fi în pericol. După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit, este rugat să anunţe imediat poliţia. Disponibilitatea platformei de social-media Facebook, de a deveni partener al Mecanismului „Alertă Răpire Copil”, oferă posibilitatea diseminării, către utilizatorii acesteia, a alertelor generate în cazul declanșării mecanismului. România, prin Poliția Română, este cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți“, a declarat agent de poliţie Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma social-media.

Mesajul de activare va fi însoțit de un link către comunicatul de presă al Poliției Române, despre cazul care a dus la declanșarea mecanismului, comunicat publicat pe pagina www.politiaromana.ro sau pe pagina oficială de Facebook a instituției. Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informații legate de cazul mediatizat.

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *