6 profesori au renunțat la proba scrisă după ce au văzut subiectele la definitivat

Din cei 138 de profesori debutanți din județul Neamț care s-au înscris la definitivat, 7 nu s-au mai prezentat la proba scrisă de ieri, 14 iulie și alți 6 s-au retras după ce au văzut subiectele. „Sunt 125 de candidați rămași în concurs după proba scrisă, primele rezultate vor fi publicate în data de 21 iulie, contestațiile se depun în perioada 21-22 iulie și rezultatele finale se publică în ziua de 28 iulie”, a declarat Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Pentru a dobândi dreptul de a preda, un candidat are nevoie de minim media 8, din care nota la scris contează 70% și restul nota la inspecțiile la clasă. Cadrele didactice care aveau contract de muncă pe perioadă determiantă și au promovat definitivarea pot obține continuitatea pe post, prin decizia consiliului de administrație al școlii. Cei respinși rămân cu statut de profesor debutant și pot fi angajați pe perioadă determinată.

C.I.

One comment

  • Radu

    iulie 15, 2021 at 10:32 am

    Sunt de urmărit cei șase care au renunțat când au văzut subiectele dar și cei care vor pica. Asta pentru că ai șanse mari să ajungă primar de Piatra-Neamț…

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *