ACTUALIZARE CODUL GALBEN de caniculă pentru Neamţ a fost prelungit şi duminică

ACTUALIZARE: ANM a prelungit avertizarea COD GALBEN, de caniculă, valabilă pentru judeţul Neamţ şi duminică, 18 iulie. A fost exceptată doar regiunea preponderent montană a judeţului.

“În sudul și estul țării, valul de căldură va persista și va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului, mai ales duminică. Pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică în regiunile vestice, centrale și nordice”, potrivit ANM. (M.C.; HARTA: ANM)

***********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN, prognozând val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă, şi pentru ziua de sâmbătă, 17 iulie. Este vizat judeţul Neamţ, dar nu numai.

În sudul și estul țării, valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile extracarpatice. În regiunile sudice și estice vremea se va menține caniculară și în următoarele zile”, precizează ANM. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *