Așteptarea a luat sfârșit: viceprimarii municipiului Piatra Neamț vor fi repuși în funcții din data de 10 august

Actualizare 5 august: Echipa de conducere a Primăriei Piatra Neamț va fi reîntregită. Viceprimarii municipiului Piatra Neamț, suspendați din funcție acum 6 luni, din cauza procesului intentat de Instituția Prefectului de Neamț, vor fi repuși în funcție marți, 10 august. Hotărârea Judecătorească, pronunțată în data de 27 mai 2021 și comunicată oficial părților implicate în proces, în data de 14 iulie, nu a fost atacată.

Secretarul general al municipiului Piatra Neamț, Dragoș Ștefan, a confirmat pentru publicația mesagerulneamt.ro că marți, 10 august, a fost chemat la Judecătorie pentru a i se înmâna documentul oficial în care se face mențiunea că hotărârea judecătoareacă a rămas definitivă și irevocabilă.

Știre inițială: Ieri, 29 iulie, s-au împlinit cele 15 zile până la care Instituția Prefectului putea depune recurs împotriva hotărârii judecătorești prin care a fost respinsă cererea formulată pentru anularea deciziei de alegere a celor doi viceprimari ai municipiului Piatra Neamț. Totuși, Alin Lehăduș și Marius Irimia nu își pot relua, încă, atribuțiile de viceprimari până când Instanța nu trimite un răspuns oficial prin care confirmă că decizia a rămas definitivă și irevocabilă.

În cursul zilei de joi, 29 iulie, Primăria municipiului Piatra Neamț a făcut cerere către Tribunalul Piatra Neamț pentru a trimite decizia definivită și irevocabilă, privind hotărârea comunicată în data de 14 iulie. Așteptăm un răspuns la începutul săptămânii viitoare pentru a putea repune în funcție cei doi viceprimari. Nu cred că vom primi răspunsul astăzi, fiind vineri, și trebuie să ținem cont și de faptul că o cerere pentru recurs se poate trimite și prin poștă”, a declarat Dragoș Ștefan, secretarul general al municipiului Piatra Neamț.

Reamintim că Alin Lehăduș și Marius Irimia, au fost suspendați din funcții în luna martie 2021 ca urmare a intentării a două procese atât de consilierii locali PSD, cât și de Prefectura Județului Neamț. Aceștia au cerut anularea hotărârilor consiliului local prin care cei doi viceprimari au fost aleși pe motiv că la vot a participat și fostul consilier local Liviu Harbuz, care și-a manifestat public o intenție de demisie.

(M. Z.)