Admitere liceu 2021: Doar 7 elevi din Neamț aplică în a doua etapă, față de 243 anul trecut

Astăzi, 6 august, se încheie a doua etapă a admiterii la liceu. Elevii care nu au reușit până acum să intre ori nu și-au depus dosarele unde au fost repartizați inițial, mai au o șansă astăzi. Sunt zeci de locuri încă libere la câteva licee tehnologice din Piatra-Neamț, Roman și Târgu Neamț, dar și pe filieră teoretică la liceul din Borca.

Sunt 7 elevi care participă la repartizarea de astăzi și prin urmare n-ar trebui să aibă emoții. „Din cei 11 elevi care nu au fost repartizați după prima etapă, avem astăzi 7 elevi care participă la a doua etapă de admitere. Anul acesta au fost locuri suficiente la clasa a IX-a și foarte puțini candidați nerepartizați, dacă ne raportăm la anul trecut, când au intrat în a doua etapă 243 de elevi”, a declarat Genoveva Irimia, inspector școlar general adjunct. Rezultatele vor fi publicate de Inspectoratul Școlar Neamț în cursul zilei de astăzi.

Urmează etapa soluționării situațiilor speciale pentru elevii cu situații medicale deosebite, elevi gemeni, cei care vor să învețe la o școală mai aproape de casă, cazurile de schimburi de elevi sau pentru corectarea unor erori de transcriere în baza de date informatizată a opțiunilor exprimate de elevi. Etapa se desfășoară în perioada 9-11 august și pentru fiecare situație este nevoie de o cerere tip (disponibilă aici) și actele doveditoare.

C.I.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *