Consiliul Județean Neamț: bătaie de joc a unor șmecheri triști!

Linişte totală în scandalul cu “demisia“ Mădălinei Ciubotaru

Acum 2 zile, un scandal cât casa exploda în curtea Consiliului Județean Neamț (Amănunte aici și aici). La registratură este înregistrată demisia Mădălinei Ciubotaru,  vicepreședintele Consiliului Județean Neamț. Scrisul ei inimitabil, limbajul ei perfect adaptat la lemnul biroului, plus mândria de a-și recunoaște opera cu tangențe literar-administrative, totul dădea impresia de hotărâre și autenticitate, plus dorința unei tinere de a lua viața în propriile mâini și a renunța la o sinecură nedemnă de un om activ și inteligent. Surpriza a venit din partea părții vătămate când a comunicat feisbucistic că nu și-a depus ea demisia și a făcut-o o mână criminală care i-ar fi furat documente din biroul în care-și desfășura mică parte din activitatea de demnitar al județului, printre care și două demisii în ciornă, semnate ”manu propria”. Mai pe românește, i-au fost furate de un ”autor necunoscut” de camerele de supraveghere din instituție, care acum ar fi depus demisia fix în data pe care o trecuse chiar vizionare Mădălina Ciubotaru.

Apropo de furt, să reținem că doamna vice ar fi anunțat-o pe doamna secretară și probabil că ambele, sau pe rând, au anunțat poliția, procuratură, SRI-ul și serviciul de protecție și pază al Consiliului Județean. Că altfel nu se poate, că așa-i la stat, afli de un furt, îl anunți să ajungă hoțul la cremenal.

Dacă lăsăm la o parte scenariul  ”a la Roznov” servit de doamna Ciubotaru, agrementat cu micile aranjamente din CJ, rămânem cu o demisie și un furt în curtea lui Ionel Arsene, care nu a dat vreun semn că ar fi deranjat de scandal. După apariția articolelor despre demisie am avut  promisiunea Mădălinei Ciubotaru că va reveni cu informaţii exacte despre persoana misterioasă din Consiliul Judeţean Neamţ care-ar fi sustras din biroul său de vicepreşedinte documente importante și care probabil a înregistrat una dintre demisii la registratura consiliului.

Ciubotaru Madalina demisie

Nu a mai revenit cu explicații, nu ea a făcut ancheta, a făcut-o instituția în care lucrează pe post de șef mai mic și ne-a trimis la ”purtătorul de cuvânt” Adrian Niță. Acesta, probabil exasperat că trebuie să lipească oalele sparte de cineva care face exerciții de scris demisii irevocabile la date foarte exacte, a dat din colț în colț, că nimeni  nu i-a dat informațiile necesare. Chiar și omnipotentul și omniprezentul secretar general al județului, nu credem că numele mai trebuie amintit, ca să nu avem treabă cu datele personale, a demonstrat că știe regulamentul instituției și s-a extras rapid din poveste și trimițându-ne tot spre Adrian Niță:“ Vă rog să luaţi legătura cu purtătorul de cuvânt al instituţiei, potrivit regulamentului“, a fost răspunsul său sec.

Purtătorul de cuvânt  a spus luni că marți, marți că miercuri iar miercuri că așteaptă un comunicat de la Comunicare ca să ni-l comunice, după care a rămas fără cuvinte.

Concluzia: o instituție ca un sat fără câini, în care se fură documente din biroul unui vicepreședinte, în care oricine depune liniștit demisia altei persoane, iar oficialii instituției, pe care au acaparat-o în nume propriu fără nici o jenă, pe persoane fizice, nu catadicsesc să lămurească lucrurile. Fără nici un pic de rușine, că de jenă nu poate fi vorba acolo unde obrazul e mai gros decât șoricii. Fără teama că cineva i-ar putea lua la întrebări, că doar au trecut ei prin mai multe și sunt bine merci. Au inventat incompatibilități, pentru care am plătit noi despăgubiri, ei s-au împăcat și au șmenuit alte chestii. Au aranjat concursuri să câștige cine trebuie, ca să voteze ce și când trebuie, au aruncat cu funcții în același scop, că doar pentru asta s-au adunat acolo.

Acum, așa între noi, chiar nimeni n-a reclamat furtul din biroul Mădălinei Ciubotaru la Poliție? Și chiar nu trebuie explicat ce e cu demisia? Dacă nu este valabilă, ce se întâmplă cu cel care a depus-o? Și după toate asta, nici măcar o demisie, de ata asta pe bune, nimic, nimic?

 Valentin Bălănescu

2 comments

 • Sergiu Matache

  august 5, 2021 at 11:10 pm

  Dacă persoana care a dus demisia să o inregistreze nu este una și aceeași ce cea care a sustras demisia din biroul bietei rătăcite ar fi util eventualei anchete interne să explice unde a găsit documentulul sau a fost introdus pur și simplu pe sub ușa registraturii?

  Răspuns

 • Hoțul

  august 6, 2021 at 7:21 am

  Prinși cu inaugurarea secției externe ATI a SJUN, cejiștii au încurcat niște hârtii.
  Mare srcofală! Această mare famiglie e bine sănătoasă ceea ce ne dorim și nouă.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *