GURA LUMII. Funcționarul de primărie care semnează pe bază de card de combustibil

O legendă cu mare iz de credibilitate bântuie holurile unei anumite zone din Primăria Piatra Neamț. Cică a fost odată și mai este și în zilele noastre, că dacă n-ar fi nu s-ar bârfi, un funcționar din Primăria Piatra Neamț care de două ori pe lună alimentează rezervorul unui autoturism cu care circulă în calitate de proprietar, cu cadrul de combustibil al unei societăți comerciale cu acționar majoritar Primăria Piatra Neamț. Funcționarul nu are contract de muncă cu societatea respectivă, ca să poți încerca o explicație, de ce cardul societății ajunge la domnia sa, dar pentru societate este un personaj mult mai important decât primarul, viceprimarii și întreg Consiliul Local. Pentru cei care se întreabă cum poate fi atât de important un asemenea om pentru o societatea a municipiului, răspunsul este foarte simplu, în pixul său stă confirmarea facturilor emise de societate către Primărie. Iar suma facturilor supervizate de norocosul cetățean la nivelul unui an ajunge la valori de milioane de lei, ceea ce face oarecum de înțeles motivul pentru care cardul este înstrăinat temporar pentru alimentarea autoturismului propriu. Să dai 600 lei lunar contra a 100.000, din care mare parte acceptați că așa vrea semnatarul, pare să fie o afacere bună pe bani de la buget.

P.S. sau bibliografie pentru o eventuală anchetă disciplinară: toate stațiile de alimentare din oraș au camere de luat vederi!

Primarul de comună care vrea să cucerească un oraș

Un primar dintre aceia care domnesc cu mână forte peste-o comunitate din vecinătatea orașului Târgu Neamț, și-a jurat în barbă să nu lase nerăzbunată rușinea de a fi trecut de șeful județului pe o listă a celor care nu vor primi nici un ban de la buget. Așa că și-a propus, nici mai mult, nici mai puțin, decât să lase comuna pe mâna unui urmaș și să facă tot ce poate pentru a cuceri primăria orașului care mai ține încă sus steagul pentru PSD. Pentru asta ar trebui să deschidă un război pe față cu foștii săi prieteni, să se roage ca actualul primar să nu mai candideze pentru un nou mandat, ca Guvernul actual să rămână la putere și, mult mai important, să fie nominalizat de către propriul partid în calitate de candidat. Este mai posibil să nu candideze Harpa decât să se împlinească celelalte două condiții, având în vedere evoluțiile din societatea românească.

V.B.

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 507, săptămâna 22 – 29 septembrie.

One comment

  • vali

    septembrie 28, 2021 at 9:59 am

    Atat se poate demonstra,dar mai sunt si alte beneficii.
    Omul considera ca i se cuvin aceste beneficii,dar ar trebui sa se gandeasca ca este partas la furt din banul public, deoarece cu buna stiinta semneaza facturi nereale .

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *