IȘJ Neamț: Sunt bani pentru decontarea navetei elevilor

Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț, declară că a transmis recent la Ministerul Educației suma necesară decontării navetei elevilor pentru ultimele trei luni din acest an. Asta, în condițiile în care s-au primit și banii pentru lunile august și septembrie 2021. „Avem alocate sumele pentru decontarea navetei elevilor aferente lunilor august – când elevii au participat la orele remediale – și pentru septembrie, urmează să-i distribuim. Chiar zilele trecute am trimis și necesarul pentru ultimul trimestru al anului. Din suma solicitată, de 1.768.276 lei, pentru luna octombrie avem nevoie de 623.583 lei”, precizează șeful IȘJ Neamț.

Elevii pot cere bani în avans pentru navetă și vor fi decontați luna următoare. Beneficiază de decontarea navetei elevii care învață în școli din alte localități decât cea în care locuiesc, în limita a 50 km. Cei care locuiesc în gazdă sau la internat beneficiază de decontarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, conform OUG 50/2021. Decontarea se face pe baza documentelor de transport lunare, dar nu mai mult de 30 lei/lună pentru o distanță de 3 km. Pentru distanțele de peste 3 km și până la limita de 50 de km, suma de 30 de lei lunară se va suplimenta cu 3 lei la fiecare kilometru, în limita valorii documentelor de transport. În cazul elevilor care fac navetă de la mai mult de 50 km, se decontează suma aferentă ajustată cu 1 leu în plus la fiecare km. Suma maximă decontată la cei 50 km este de 171 lei.

Stabilirea valorilor maxime ce pot fi decontate din bugetul Ministerului Educației a nemulțumit transportatorii, care susțin că au costuri reale mai mari.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *