Profesorul de sport acuzat că a agresat sexual copile de 7 ani a luat ore în Piatra-Neamț

Acuzat de agresiunea sexuală a cinci eleve de 7-12 ani, profesorul de sport de la Roznov are anul acesta ore la două școli din Piatra-Neamț. Câtă vreme Ș.B. încă nu are o hotărâre judecătorească definitivă, el fiind trimis în judecată la mijlocul lunii august 2021 și procesul ar urma să înceapă în cameră preliminară, el este considerat nevinovat. Pe același considerent, al prezumției de nevinovăție, profesorul de sport a participat în această vară la examenele de definitivat și de titularizare. La primul a ratat la mustață promovarea, reușind nota 5,75 la scris și 10 la inspecții, dar nota finală 7,02 l-a descalificat (avea nevoie de minim 8). La titularizare, situația a fost și mai clară, cu nota 3,35 neputând spera decât la încă un an ca suplinitor.

Așa stând lucrurile, cu normele legale de partea sa, profesorul care în curând va compărea în boxa acuzaților s-a prezentat la ședințele publice de repartizare pe posturi, de la inspectoratul școlar. A obținut 2 ore la Școala gimnazială „Elena Cuza” și 14 ore la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”.

Cel puțin până astăzi, 17 septembrie, profesorul Ș.B nu s-a prezentat la nicio oră. „Ne-a anunțat, la începutul săptămânii, doar că are probleme în familie și nu se prezintă la ore. Are ore la clasele a VIII-a. Dar nu a adus la dosar nici cazierul judiciar și nici certificatul de integritate. Deocamdată, nici decizie de încadrare nu are”, a declarat prof. Dumitru Letos, directorul de la „Elena Cuza”. Cea mai mare parte din normă a obținut-o la „Calistrat Hogaș”, dar nici aici nu s-a prezentat. „Domnul profesor are clasele a XII-a, dar dosarul său nu este complet, decizie de încadrare nu am primit de la inspectorat, dumnealui n-a venit la ore. Nu a trimis vreun document justificativ, ci doar ne-a transmis că lipsește zilele acestea”, a precizat prof. Brîndușa Andrei, directoarea colegiului „Calistrat Hogaș”.

Presupunând că va ajunge în ipostaza de a preda educația fizică elevilor de 15, 18 ani, toată lumea speră ca măcar în aceste circumstanțe domnul profesor să fie testat psihologic temeinic. Mai multe despre acest caz puteți citi aici și aici.

C. I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *