Știre actualizată: Descinderi în Piatra-Neamț, cel puțin 5 rețineri pentru trafic de droguri

Actualizare: Comunicatul IPJ Neamț cu privire la acest caz îl puteți citi în continuare:

„La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au acționat, în municipiul Piatra Neamț, pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de risc și de mare risc.

Astfel, în urma a 5 percheziții domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, 30 de grame de cannabis și 800 de grame de substanțe cu efect psihoactiv.

De asemenea, au fost ridicați, în vederea indisponibilizării, 3.650 de lei, un dispozitiv de mărunțit, tip grinder și 10 telefoane mobile.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017 și până în prezent, membrii grupului infracțional ar fi procurat și comercializat droguri de risc și de mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în județele Neamț și Bacău, către diverși consumatori.

15 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat, față de 5 persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 65 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț”.

Știre inițială: O nouă acțiune țintită pe destrămarea unei grupări de trafic de droguri din Piatra-Neamț s-a desfășurat și cel puțin 5 persoane au fost reținute, încă de ieri.

Astăzi, 21 octombrie, încă are loc audierea suspecților, urmând ca apoi anchetatorii să decidă care vor fi duși la tribunal cu propunere de arestare preventivă. Din informațiile noastre, percheziții s-au făcut și la câteva florării din zona centrală a orașului, dar nu numai. Reamintim că un caz similar a fost instrumentat de DIICOT Neamț în urmă cu doi ani, când au fost reținuți frații Vicol, deținătorii unei florării din oraș. Toți cei implicați în acea grupare au fost condamnați definitiv.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *