Gen. Nicolae Ciucă este noua propunere de premier

Președintele României, Klaus Iohannis l-a desemnat pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă pentru a ocupa funcția de premier. Este cea de a doua nominalizare făcută de președinte după ce Dacian Cioloș nu a reușit să adune majoritatea necesară.

Președintele a declarat: „Trebuie să termină cu această această criză care ține de preocupările politicienilor. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem o situație dramatică în spitalele din România, prețurile la energie cresc și chiar dacă acum avem soluții pentru aceste chestiuni, este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile. Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate nominalizarea domnului Nicolae Ciucă”.

Generalul Ciucă a declarat: „Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm. Vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să putem alcătui Guvernul”.

M.N.