Neamț: Un sfert din localități sunt în scenariul roșu COVID 19

Numărul localităților nemțene aflate în scenariu roșu SARS-COV-2 a trecut de un sfert din total, 23 din 83 dintre ele având o rată de infectare mai mare de 6 la mie. Situația este în continuare cât se poate de gravă, mai ales în centrele medicale din județ unde nu există locuri suficiente pentru toți bolnavii care sunt în stare gravă. Noile restricții vor intra în vigoare de luni 25 octombrie, dar, conform specialiștilor, va dura aproximativ două săptămâni până când efectele acestor măsuri se vor face resimțite.

În județul Neamț, Mărgineni are cea mai mare incidență a cazurilor COVID-19, de 14,34 la mie, urmat îndeaproape de Alexandru cel Bun cu 13,10 și de municipiul Piatra Neamț cu 12,07.

288 de noi infectări au fost raportate astăzi, 23 octombrie, la ora 10,00, din care 82 numai în Piatra Neamț, potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al DSP Neamț, Elena Sterpu.

3.454 de nemțeni au fost infectați în ultimele 14 zile, iar rata infectării la nivel de județ este de 6,10 la mia de locuitori.

Alți 18 nemțeni, cu vârste cuprinse între 60 și 87 de ani, au pierdut lupta cu boala. În 17 cazuri persoanele fiind nevaccinate, singura persoană vaccinată care a decedat suferind de boli cardiovasculare și diabet zaharat. Două dintre persoanele decedate, care nu erau vaccinate, nu aveau nicio altă afecțiune cronică.

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *