Piatra-Neamț: Școala nr. 2 și mai multe clase de la Liceul de Arte au hotărât să treacă online

Astăzi, 12 octombrie, conducerea Școlii Gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamț a decis ca toți elevii să treacă online, deși nu sunt afectate de COVID 50% din clase. În schimb, numărul cadrelor didactice infectate a ajuns la un prag critic, astfel că nu mai are cine să-i înlocuiască la clasele unde elevii vin fizic la ore. Consiliul de administrație al celei mai mari școli din Piatra-Neamț, ca număr de elevi, a decis, la propunerea directorului Ciprian Neța, ca toți elevii să învețe online. Până astăzi erau 17 clase cu ore în online din cauza cazurilor de infectare apărute. Decizia conducerii acestei școli trebuie să fie aprobată de Inspectoratul Școlar Neamț.

O situație critică este și la Liceul de Arte „Victor Brauner”, unde încă de ieri s-a decis în consiliul de administrație trecerea unor clase online, fără să fie cazuri cu covid, ci doar ca să nu apară multe cazuri în rândul elevilor și al profesorilor. „În contextul în care avem 9 clase care sunt online, am propus ieri trecerea în online ca măsură preventivă pentru alte 6 clase, dar doar pentru cursurile de cultură generală. Aceste clase ar urma să revină fizic în data de 25 octombrie, dacă vor fi condiții. Până atunci, elevii care învață de acasă preventiv participă fizic la orele de specialitate, la muzică și artă plastică, deoarece se lucrează individual sau pe grupe mici de elevi. Avem și colegi care sunt confirmați cu covid și care predau online, unii sunt spitalizați, iar elevii veneau la școală și nu mai avea cine să-i supravegheze, măcar. Am apelat la administratorul de patrimoniu, care are și definitivat la specialitatea pian și care a acceptat să supravegheze elevii, o muncă de necalificat, practic. De aceea am decis online preventiv, mai puțin pentru elevii din clasele terminale. Am trimis propunerea la Inspectoratul Școlar, spre aprobare”, a declarat Carmen Corlățeanu, directoarea Liceului de Artă.

Probabil că zilele următoare vor fi tot mai multe școli care intra în online chiar dacă nu au cazuri în jumătate din clase, câtă vreme și cadrele didactice se infectează în număr tot mai mare.

C.I.

2 comments

 • Părinte

  octombrie 13, 2021 at 8:53 am

  Ar fi interesat de aflat câți dintre profesorii de la școlile de mai sus au fost vaccinați înainte de începerea anului școlar. Pentru că iată: ”Avem și colegi care sunt confirmați cu covid și care predau online, unii sunt spitalizați, iar elevii veneau la școală și nu mai avea cine să-i supravegheze, măcar.”

  Răspuns

 • Mihaela

  octombrie 13, 2021 at 8:54 am

  Deci acasa la somn, copii. Profesorii bolnavi nu intra online la sc 2. E si normal, fiind un concediu medical si data fiind starea lor. Deci in realitate orele nu se fac…. O sa recupereze ministrul interimar materia si tot el se prezinta la examene. Dincolo de toate la sc 2 preferinta ptr online a conducerii se cunoaste. Au uitat inteligentii de la butoane sa vada si daca au copiii aia la ce sa caste ochii sa aiba acces la educatie. Invatam la telefoane…

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *