Chiar așa? 200.000 de lei suplimentări pe spații verzi, pentru toaletări de arbori la Piatra Neamț

În proiectul de rectificare a bugetului municipiului Piatra Neamț apare și o cerere de suplimentare a fondurilor, care ar putea ridica semne de întrebare dacă nu ar fi deja ceva obișnuit. Este vorba despre bugetul pentru spații verzi din oraș. Un tabel, pe care-l puteți analiza, care ne spune și în ce constau operațiunile pe care ar trebui să le execute societatea care se ocupă de respectiva activitate. Din start să reținem în 45 de zile, între 15 noiembrie si 31 decembrie, cu tot cu zilele libere și sărbătorile de iarnă, ar trebui toaletați 2000 de arbori cu înălțime mai mică de 7 metri, plus 1000 care au peste 7 metri! Ceea ce ar însemna o medie de 67 de arbori pe zi, dacă socotim la 45 de zile. Dacă scădem sărbătorile legale și religioase, ajungem cam la 100 de toaletări zilnic. Mult, puțin, dar dacă așa scrie, sigur cineva va putea demonstra că se și execută respectivele lucrări.

În aceeași perioadă se mai taie 287 de arbori, cu tot cu evacuarea crengilor, transportul lor și tot ce mai presupune respectiva activitate. Să reținem câteva date și tarife: 2000 km pentru transport cu utilitara în oraș, la 4,85 lei/oră. Plus 900 de ore de staționare, la 37,78 lei ora, știut fiind că e mai scump să staționezi decât să circuli încărcat!

Dincolo de orice speculații, înainte de a vota acordarea acestei sume importante de bani, consilierii poate vor pune niște întrebări în ședința de vineri, 26 noiembrie, privind situația din teren și, mai ales, cine sunt cei din Primăria Piatra Neamț care supervizează și acordă cu atâta generozitate suplimentări peste suplimentări la acest capitol bugetar. (V.B.)

Foto: viziteazaneamt.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *