Inspectoratul Școlar Neamț și trei școli în vizorul corpului de control al ministerului

Așa cum promitea ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, echipe de control au fost trimise în teritoriu să controleze raportările privin gradul de vaccinare. În Neamț n-au fost motive de încordare, câtă vreme țintele verificării erau cunoscute, a declarat Mihai Obreja, șeful IȘJ Neamț. Documentele de la inspectorat au fost confruntate cu situația din teren, echipa de control deplasându-se la trei școli din Piatra-Neamț și Dobreni. „Trei mari obiective au avut în vedere cei 4 inspectori: modul de respectare a regulilor sanitare stabilite prin ordinul comun al Ministerului Educției și Ministerului Sănătății, rata de vaccinare în școli și buna funcționare în unitățile de învățământ. Ni s-au cerut raportări, documente, situații și apoi echipa a verificat, prin sondaj, trei școli. Au fost la Școala Gimnazială nr. 3 Piatra-Neamț, la Școala Gimnazială Dobreni și la Liceul de Artă, în ideea în care să controleze tot ce au urmărit, adică și cum este organizat învățământul online. Vreau să spun că nu au fost probleme, nici un reproș, ceea ce înseamnă că fiecare echipă de conducere din școli și-a făcut treaba”, a declarat Mihai Obreja.

Din Neamț, echipa a plecat spre județul Iași, unde derulează astăzi aceleași verificări, solicitate de ministrul Sorin Cîmpeanu.

C.I.

One comment

  • diogene

    noiembrie 13, 2021 at 2:13 pm

    Atâta timp cât nu au fost probleme,totul e ok.Succes în continuare învăţământului nemţean în acest Al Treilea Război Mondial,că nu e uşor în astfel de vremuri să faco şi şcoală,să o faci şi pe poliţaiul şi pe cadrul medical în unitatea de învăţământ.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *