Video. Piatra-Neamț: Inteligența stațiilor  de autobuz  a cedat în fața frigului

Într-un oraș în care se plătesc 60.000 euro pentru o stație de autobuz și servicii de mentenanță, serviciul de transport public în comun pare să funcționeze haotic. Spre exemplu, stația inteligentă montată în zona Unic, de aproximativ două luni, are afișat un orar de tranzit al microbuzelor care nu corespunde cu realitatea. În același timp, pe stâlpul din imediata apropriere, încă există vechiul program de circulație al mijloacelor de transport în comun, dar nu se respectă. Pe lângă aceste inconveniențe, softul instalat transmite cu o întârziere, destul de mare, comanda pe care dorești să o accesezi din meniu. Probabil că acestea nu sunt proiectate să reziste în condiții de frig sau sunt programate să testeze atenția publicului călător.

O explicație vine de responsabilii cu comunicarea:

Programul de funcționare al autobuzelor este stabilit de cei de la ADI URBTRANS. Stația inteligentă este montată, dar fără a fi conectată la un centru de comandă. Abia după ce se finalizează de montat toate cele 80 de stații, vor fi legate la un centru de comandă. Se vor monta camere care vor prelua informații în timp real, spre exemplu în cazul în care în stație este un număr mare de persoane, se va suplimenta și numărul de autobuze. Aceste stații sunt proiectate pentru autobuzele electrice care ar trebui să ajungă până anul viitor”.

În concluzie, nu avem motive de îngrijorare, totul este sub control, în sensul că nu există încă un centru de comandă.

Situația nu diferă nici în stațiile care nu au fost modernizate, unde pe un stâlp este afișat programul de circulație, dar care, conform spuselor cetățenilor care așteaptă autobuzul, acesta se respectă.

V.B.

 

 

2 comments

 • SIMINA

  decembrie 3, 2021 at 2:57 pm

  ”spre exemplu în cazul în care în stație este un număr mare de persoane” unde se vor adăposti? chicinetele acestea scumpe sunt în stare să acopere 4-5 persoane. asta, ca să respectăm intimitatea fiecăruia. dacă vorbim și de distanțarea pandemică, mai bine nu zicem nic.

  Răspuns

 • [email protected]

  decembrie 3, 2021 at 5:55 pm

  Părerea mea de coneseur este ca softul nu are nik. Pur și simplu unitatea centrală inteligenta, respectiv AI a fost sincronizată cu ,,inteligenta naturală” de la Primăria PNT.
  AI nu se face mică la frig precum organul administrativ!
  Așa se explica haosul din transportul in comun, dar și din administrație.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *