Lansare cu intonare de imn și „condamnați” la câștig

pnl siteLiberalii și-au lansat sâmbătă, 19 martie, candidații la localele din 5 iunie. În sala arhiplină a cinematografului Dacia Panoramic din Piatra Neamț s-au adunat nume sonore ale PNL, dacă le amintim doar pe cele ale lui Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Gheorghe Fluture, Teodor Atanasiu sau Mihai Țurcanu.

În deschidere, doi copii au intonat imnul României, ridicând întreaga sală în picioare, după care Mugur Cozmanciuc, cel care va fi primul pe lista candidaților PNL la Consiliul Județean (CJ) Neamț a spus: „Sunt momente în care trebuie să transmitem un singur mesaj: liberalii, în 2016, vor determina schimbarea la Neamț și, din 2016, județul Neamț va intra în normalitate. De aceea, ședința de astăzi se numește Proiectul Neamț 2020”.

Botoșăneanul Mihai Țurcanu, europarlamentar din partea PNL, a amintit de structura liberală de la Neamț din urmă cu doi ani, remarcând acum evoluția de pe plan local a organizației județene a PNL: „În 2013, organizația PNL Neamț era slab organizată. Atunci am fost trimis aici să fac o evaluare și constatarea mea nu a fost una fericită. Atunci l-am propus pe Mugur Cozmanciuc să se ocupe de organizația de aici și văd că nu m-am înșelat”.

Plin de umor, Teodor Atanasiu, primvicepreședintele PNL, a spus: „Am venit la Piatra Neamț să vă spun câteva lucruri. În zodiacul chinezesc, anul 2016 e anul maimuței. În România trebuie să arătăm că e anul liberalilor. PSD e partid puternic, care a încercat să câștige nu doar prin forțe proprii, ci prin șiretlicuri. Au creat două tomberoane recent – stânga politică (UNPR), dreapta politică (ALDE). Au făcut o alianță cu tomberoanele după aceea. Dar ceea ce n-au știut PSD-iștii e că, atunci când se scufundă o navă, șobolanii află primii și pleacă primii. Acum au aflat că tomberoanele nu mai vor să fie în alianță cu ei. Anul 2016 e anul în care trebuie să-i batem și-i vom bate! Trebuie să dePeSeDeizăm România. Îi batem din primul tur, nu mai e nevoie de al doilea”.

Mugur Cozmanciuc, Eugen Țapu și Florin Hopșa au citit lista candidaților liberali pentru primăriile din Neamț și, ceea ce ar trebui menționat, e faptul că, înainte de fiecare nume rostit, cei din sală au aflat că va urma un „condamnat” la câștig, după cum s-au exprimat cei care au dat citire listei.

Andreea AMARIEI

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *