Soluția lui Ionel Arsene pentru Spitalul Județean: Negelschi manager!

pietricica turism

Liviu NegelschiSpitalul Județean de Urgență Piatra Neamț are manager! Sau, în fine, va avea începând cu 10 august, dată la care își va intra în atribuțiile de manager dl. Liviu Negelschi, care tocmai ce-a fost numit pe funcție prin dispoziția președintelui CJ Neamț Ionel Arsene.

Mandatul de manager al dlui Negelschi va fi cu perioadă (și răspundere?) limitată, recte pentru 6 luni.

ionel arsene cj2Am decis să numesc în funcția de director interimar al Spitalul Județean de Urgență pe domnul Liviu Negelschi, o persoană din afara sistemului medical. Mandatul său va începe pe data de 10 august și va avea o durată de șase luni. Decizia are la bază problemele cu care se confruntă spitalul și care sunt foarte grave, de la datoriile înregistrate, la servicii care de multe ori sunt puse la îndoială de către pacienți. Pentru remedierea situației este nevoie de un manager care să vină cu soluții aplicate. Era necesară asumarea unei decizii ferme în privința conducerii Spitalului Județean, deoarece situația actuală trebuie să ia sfârșit, iar nemțenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale. În urma deciziei de numire a directorului interimar, i-am trasat acestuia o serie de obiective clare pe care trebuie să le atingă prin contractul de management pentru o perioadă limitată de timp. Printre obiectivele trasate se regăsesc creșterea ratei de utilizare a paturilor pe spital, diminuarea plăților restante de peste 30 de zile înregistrate de spital și creșterea procentului cheltuielilor cu medicamentele din totalul cheltuielilor spitalului. Urmează ca în perioada următoare să fie organizat concursul pentru ocuparea funcției. Problemele cu care Spitalul Județean se confruntă trebuie să înceteze, iar neîncrederea stârnită în rândul populației față de medici, de actul medical și față de deciziile care se iau din punct de vedere al administrării spitalului trebuie să ia sfârșit! Obiectivul meu este acela de a pune la dispoziția nemțenilor un spital în care să se trateze cu încredere, iar medicilor care muncesc aici să le asigurăm condiții de lucru decente pe măsura pregătirii lor”, susține Ionel Arsene într-un comunicat pus la dispoziție prin grija purtătorului de cuvânt al instituției.

Că la Spitalul Județean sunt probleme știe toată lumea. Că este nevoie și de bani, iarăși, se știe. Că este nevoie și de un director, așijderea. Se mai știu chiar câteva lucruri și despre dl. Liviu Negelschi. Totuși, în eventualitatea în care s-a mai așternut praful peste dosarele cu amintiri, ne permitem să facem o revenire. Puteți citi aici, aici, aici, și aici, și aici, și, în fine, aici, ca să nu plictisim cu multe dintr-o dată.

În rest, nu rămân decât urările de succes pe ramură noului manager și precizarea că, în cazul Spitalului Județean, acum, este nevoie de management în litera și spiritul definiției, nu doar de previziune, organizare și coordonare, ci mai ales de control-evaluare. Că de antrenare (motivare) suntem siguri că nu se va pune problema.

(Dana OSTAHIE)

3 COMENTARII

  1. Inteleg, Negelschi e inca intr-o dulce libertate netulburata. Nu mai scapam de el si de-ai lui cit ii lumea.
    Sigur, ma bucura regasirea cuvintelor scrise de mine cindva, dar la ce foloseste?

  2. Poate este o solutie buna. O sa traim si o sa vedem. Ne dorim o schimbare POZITIVA in Spitalul Judetean. Omul o sa fie privit ca un intrus de sistemul ticalosit medical din Neamt. Daca e baiat destept si aduce imbunatatiri dupa modelele din vestul tarii o sa AVEM Spital de nivel mediu (pentru ca la noi ar trebui taiate toate parghiile medicilor nesatui pe care ii avem ca sa avem ceva mai de top). Daca ramanem dupa modelul din Iasi (modelul spagar – luat pielea si de pe viu si de pe mort) atunci nu avem decat sa ne plangem de mila si sa cautam in continuare medici competenti si la tarife moderate peste munti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.