Liber la eutanasierea câinilor din Piatra Neamț

ciine-hingheriPetrecerea de casă nouă pentru maidanezii din Piatra Neamț este programată pentru săptămâna viitoare, când va fi inaugurat adăpostul extins al Salubritas. Lucrările au intrat pe ultima sută de metri și se mai așteaptă autorizația de la DSP.

„Sperăm ca marți să putem inaugura adăpostul lărgit. Totodată, am primit acordul celor de la DSP pentru eutanasierea câinilor care sunt în adăpost de mai mult de 14 zile și pe care nu-i mai revendică nimeni. O altă modificare se referă la adopții. De acum, orice câine care va fi luat din adăpost de cineva va fi cipat pentru ca, în cazul în care persoana nu-și asumă îngrijirea patrupedului după aceea și îl lasă liber pe străzi, să știm cum să o găsim”, a declarat viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

În adăpostul din Piatra Neamț, 85% dintre câinii existenți au mai mult de 14 zile de când sunt cazați de Salubritas.

„Printre criteriile care se vor lua în calcul la eutanasiere va fi starea de sănătate a câinelui, cei incurabili nefiind păstrați, starea de agresivitate și vârsta patrupedului. La adopție, proprietarul va plăti ciparea, iar sterilizarea se va face de Salubritas. În cazul în care abandonează câinele din nou pe stradă, cel care-l adoptă riscă amendă sau chiar închisoare. Noi îi încurajăm să-i aducă înapoi la adăpost în loc să-i elibereze pe străzi, pentru că sunt  mai greu de recuperat după aceea. Odată cu inaugurarea adăpostului extins, noua capacitate va fi de aproximativ 500 de exemplare. În primă fază ne vom axa pe câinii din Piatra Neamț și abia după aceea, dacă va mai fi loc, vom vedea dacă putem prelua și din alte localități”, a spus directoarea Salubritas, Tatiana Ciucanu. (Andreea AMARIEI)

adolescenteen news

1 COMENTARIU

  1. In sfârșit!!! Veniți si la piața Bistrita ca e jale cu potăile.Astia care nu avem grija potailor comunitare, avem copii care merg la școala si trebuie sa se ferească de javrele lăsate libere pe străzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.