Laurențiu Leoreanu a demisionat și pleacă doar pentru… a se întoarce

leoreanuLa ora desfășurării acțiunii încă-primarul-Romanului, în-același-timp-deputatul Laurențiu Leoreanu a susținut ultima sa conferință de presă din sala de consiliu a primăriei. A enumerat, ca de obicei, acțiunile la care a participat în ultima săptămână, a anunțat programul de revelion (spectacol, având pe Cristian Prăjescu în deschidere, susținut de ”Lora Band” și Ansamblul ”Mugurel” din Republica Moldova, dirijor Ion Dascălu, speech-ul său la miezul nopții, urmat de focul de artificii). Prezența ansamblului folcloric din Moldova i-a dat prilejul dlui Leoreanu să afirme că “Sunt un unionist convins, pur-sânge!“, explicând că, prin invitarea unui ansamblu moldovenesc, înțelege să aibă “o punte de legătură mai strânsă”. “Înțelegem, așadar, să promovăm românismul autentic și dăm exemple de bună colaborare, de osmoză a celor două entități, din păcate, în acest moment, separate, dar care sunt indisolubil legate prin trăirea autentic românească. An de an, încercăm să aducem aici artiști, ansambluri, elemente de ethos moldovenesc, care au în ele filonul românismului autentic, la rându-ne deplasându-ne acolo, pentru că doar așa putem gândi un proiect al unei platforme pe  care să se desfășoare o acțiune următoare.Și mi-aș dori ca această «acțiune următoare» să se întâmple chiar în timpul vieții mele”, a adăugat Laurențiu Leoreanu.

După un succint bilanț al anului 2016, cu cele două sesiuni de alegeri  – cu sublinierea că, la alegerile locale, a obținut cel mai mare număr de voturi din țară -, dl. Leoreanu a conchis că “mulți pot comenta realizările mele, dar nimeni, absolut nimeni nu le poate contesta“.

Apoi, acestea fiind zise ca primar, a anunțat că, de îndată ce se va încheia conferința  de presă, își va depune demisia din funcția de primar, optând, astfel, pentru funcția de parlamentar (opțiune pe care “consiliera mea de la București a depus-o deja la Camera Deputaților”). A anunțat că va fi “un altfel de parlamentar”, “un parlamentar jucător”, iar mandatul său nu va fi de “deputat de Neamț”, ci de “deputat de Roman Metropolitan“. A mai spus că-i este drag premierul desemnat, Sorin Grindeanu, nu pentru că e de la PSD, ci pentru că, la fel ca el, a terminat o facultate de mate-info. A mai anunțat că nu îi mai face plângere penală lui Ionel Arsene, pentru modul cum a distribuit Consiliul Județean fondurile la sfârșit de an, ci că a făcut doar o notificare către  Instituția Prefectului. Că, în Camera Deputaților, a optat să facă parte din Comisia Economică, iar, întrebat fiind dacă i s-a propus deja să treacă la o altă formațiune politică, a răspuns: “E greu cu mine cu propunerile… Adică eu nu mă dau cu una, cu două… Ca să trec în alt partid, ar trebui să-mi propună să fiu prim-ministru… Nu văd altceva…”

(Dan Ailincăi)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *