Primăria clarifică: Pârtia nu se deschide iarna aceasta!

schiE limpede! Iubitorii sporturilor de iarnă își pot lua deja gândul de a schia la acest început de an pe pârtia Cozla din Piatra Neamț. Oricât de mult ar ninge, nu va fi deschisă.

“Zăpada care a căzut nu este suficientă și e nevoie de intervenția tunurilor de zăpadă pentru a crea un strat de încă 15 cm, lucru care generează costuri destul de mari. Mai mult decât atât, acele tunuri trebuie deplasate cu ratracul iar acesta dacă intră pe un strat mai mic de 30 de cm poate distruge stratul suport. Zilele următoare se anunță temperaturi pozitive și poți investi niște bani care într-o săptămână se vor duce pe apa sâmbetei deoarece zăpada se va topi. O pârtie de schi pentru a funcționa trebuie să îndeplinească două condiții: una de siguranță pentru schiori și una de rentabilitate pentru administrator, în speță Perla Invest, care și așa se află într-o situație dificilă. În acest moment niciuna nu-i viabilă”, a spus primarul Dragoș Chitic.

Se pare că actualele tunuri de zăpadă sunt deja depășite moral, un sistem de lăncii pentru producerea zăpezii artificiale fiind mai economic. Potrivit primarului, alpinistul Ticu Lăcătușu s-a arătat dispus de a iniția discuții cu parteneri externi interesați să vină să investească la Piatra Neamț.

“Eu văd funcționarea acestei pârtii la un pachet sezon de iarnă/sezon de vară și atunci partea de rentabilitate s-ar rezolva”, a mai adăugat Chitic.

Ultimele competiții oficiale pe pârtia Cozla au avut loc în februarie 2014. (Ana MOISE)

2 comments

 • Alex

  ianuarie 15, 2017 at 4:57 pm

  Mare rusine. Pana si la Iasi, unde partia are 50 de metri lungime, merge telescaunul. Nu cred ca manageriati bine proiectul. Oamenii din piatra trebuie sa mearga pana la Toplita ca sa schieze. Merg oameni chiar din Iasi la Toplita sa schieze.

  Răspuns

 • Titi

  februarie 6, 2017 at 8:19 am

  Apropo, Iasul nu are telescaun la partie, are doar un sistem improvizat gen teleski.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *