Asfaltări în comuna Agapia! Cine le face?

Săptămâna viitoare, va avea loc ultima etapă pentru desemnarea câștigătorului licitației de reabilitare a unor drumuri sătești din comuna Agapia, pe o lungime de 5,27 kilometri. Inițial, la licitație s-au înscris 14 firme pe SEAP și, în urma verificărilor, au rămas 5. La o ultimă evaluare, pentru că nu a răspuns la solicitarea de clarificări, SC TRUST CCDP SRL a ieșit din cursă. În acest moment, au mai rămas în cărți asocierile Citadina 98 SA – Vega 93 SRL, SC Conest SA – SC AG SAN Invest SRL, SCDanlin XXL SRL și SC Darcons SRL.

„Suntem bucuroși să anunțăm că, în urma eforturilor depuse de administrația locală, în cel mai scurt timp, mai multe drumuri sătești din comuna noastră vor fi asfaltate. Potrivit contractului semnat cu AFIR, lucrarea trebuie terminată în 36 de luni, dar sunt convins că termenul va fi devansat. Suma totală eligibilă este 43 de miliarde lei vechi, fără TVA. În primă fază vom suporta noi acest TVA, dar îl vom recupera de la Ministerul Finanțelor. Așa cum a anunțat și domnul Nastasă anul trecut, din această sumă vom primi un avans de 19 miliarde lei vechi. Însă nu vom primi acești bani până nu le ducem o scrisoare de garanție. La vremea aceea, s-a discutat cu cei de la Fondul de Garantare și se pare că vom avea o dobândă de 0,05 pe lună, iar asta înseamnă că la 19 miliarde vom plăti dobândă 9 milioane lei vechi pe lună. Licitația se va ține la Bursa Română și suntem monitorizați de comisia AFIR”, ne-a declarat viceprimarul Mihai Vasiliu.

În urma unui contract aprobat și finanțat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Agapia este prima comună din Regiunea de Nord-Est, unde, prin noul program alocat periaodei 2014-2020, se vor asfalta 5,27 de kilometri de drumuri sătești, valoarea investiției fiind de un milion de euro. (C.T. STURZU)