Ce „vrăji” mai face doctorița Chetreanu

pietricica turism

Expediată la cabinetul de cardiologie din Ambulatoriul Integrat de Specialitate al SJU Piatra Neamț și având interdicție de gărzi în spital, până la lămurirea defintivă în coordonate administrative și de drept de practică medicală a rolului jucat în tragedia cunoscută sub numele Cazul Sechel, doctorița Lucia Chetreanu nu are stare și nici liniște personală și profesională. Este știut că a dat spitalul în judecată  pentru hărțuire psihologică și cere daune în valoare de 100.000 lei. De asemenea, este cunoscut că, începând cu luna august, a fost acceptată să facă gărzi pe linia de medicină internă, ca medic primar cardiolog, la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț.

Ultima inițiativă a doctoriței care a efectuat și evaluat ecocardiografii fără să aibă calificarea corespunzătoare urmărea schimbarea programului cabinetului din ambulatoriu. Cel cunoscut, postat și pe site-ul spitalului, înseamnă

consultații de luni până vineri, între orele 8-15, asigurate exclusiv de dr. Chetreanu. Pe 4 septembrie

, aduce de capul ei la cunoștința conducerii mutarea consultațiilor de lunea și joia după-amiaza, între orele 13-20. La prima vedere, sună bine fiindcă se facilitează accesul bolnavilor constrânși de propriul program de activitate, care nu sunt liberi în cursul dimineții. În realitate, se naște o încurcătură de proporții.

Odată acceptat, noul program ar trebui acoperit de ceilalți cardiologi în situația în care dr. Chetreanu lipsește din varii motive (concediu de odihnă, concediu medical sau deplasări impuse de urmarea celei de-a doua specializări). Cardiologii din spital reacționează imediat, chiar în lipsa șefei de secție, dr. Carmen Martin, care era plecată din țară. Întocmesc și semnează un memoriu în care semnalează „posibilitatea ca un medic (…) să fie nevoit să lucreze în aceste condiții 12 h/zi (dimineața în cadrul secției de cardiologie și după-amiaza în AIS)”. Asta fără a mai vorbi despre încurcarea gărzilor. Mai mult de-atât, schimbarea programului din ambulatoriu nu se comunică pur și simplu, ci se aprobă mai întâi de către medicul șef de secție. Luni, 10 septembrie, dr. Carmen Martin semnează și ea memoriul

(foto 3) cu valoare de negație, acesta fiind depus și înregistrat imediat la locul cuvenit.

O observație naturală și două întrebări se conturează imediat. Observația e că programul modificat poate fi la rândul său modificat încă o dată. Prima întrebare e dacă dr. Chetreanu a urmărit și altceva decât „sincronizarea” programului din ambulatoriu cu gărzile prestate la Târgu Neamț. A doua e cine pe cine hărțuiește și încurcă de fapt?

Un răspuns mare cât o clarificare a fost livrat însă în cursul dimineții. Doctorița Chetreanu s-a prezentat cuminte la consultații, conform programului stabilit oficial. (Viorel COSMA)

 

 

 

 

3 COMENTARII

  1. Credeți că bătrânii care vin de la zeci de kilometri pentru o consultație în policlinică au habar de ce face cucoana aceasta?
    Sărmanii care n-au bani de cabinet privat vin în policlinică. Or aceștia nu sunt neapărat cititori de ziar on line.
    Tipa chiar aduce cu Samantha! :))))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.