Executat de Prefect, Dulamă şi-a recâştigat funcţia de consilier judeţean în instanţă

Executat, în aprilie acest an, prin ordin al prefectului de Neamţ, pe motiv de incompatibilitate cusută cu multă aţă albă, Laurenţiu Cristinel  Dulamă şi-a recâştigat funcţia de consilier judeţean în instanţă. Și pe cea de vicepreședinte al CJ Neamț, funcție râvnită de cei de la PSD, pentru care n-au precupețit niciun efort. Hotărârea nu este definitivă, dar este foarte interesantă, prin prisma despăgubirilor morale acordate, a salariilor și indemnizațiilor restante și prin palma administrativă aplicată de judecători.

”Admite, în parte, acţiunea formulată de reclamantul Dulamă Laurenţiu Cristinel în contradictoriu cu pârâţii Instituţia Prefectului – Judeţul Neamţ, Judeţul Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ prin Preşedinte. Anulează referatul nr. 5638/25.04.2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului precum şi Ordinul nr. 119 din 25.04,2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului, emise de Prefectul Judeţului Neamţ. Anulează referatul constatator cu nr. 9.766 din 24.05.2015 precum şi Hotărârea cu nr. 99 din 30.05.2018 emise de Consiliul Judeţean Neamţ, prin care a fost declarat vacant locul de consilier judeţean ocupat de reclamant. Respinge cererea de anulare a actelor de soluţionare a plângerilor prealabile, ca lipsită de interes. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ la repunerea reclamantului în situaţia anterioară actelor administrative anulate, respectiv la repunerea reclamantului în funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ, la plata tuturor îndemnizaţiilor lunare avute de la momentul emiterii actelor administrative anulate şi până la repunerea reclamantului în funcţie efectiv. Obligă în solidar pârâţii la plata sumei de 10.000 lei către reclamant, reprezentând daune morale. Obligă în solidar pârâţii la plata sumei de 4.720 lei către reclamant, reprezentând cheltuieli de judecată”, a decis Tribunalul Neamţ.

Hotărârea  instanţei poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău, dar, plecând în această forma de la Neamţ, şansele de a fi menţinută sunt destul de mari.

Laurenţiu Dulamă şi-a pierdut calitatea de consilier judeţean şi, implicit, funcţia de vicepreşedinte al CJ Neamţ dintr-un motiv stupid: soţia sa, administrator de firmă, a încheiat contract cu Apa Serv şi de aici incompatibilitatea îndelung căutată, în condiţiile în care oricum nu există un alt furnizor de apă în Piatra Neamţ. Dacă vreți să vă reamintiți subiectul, mai puteți citi aici și aici. (C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *