Primăria Târgu-Neamţ: Moș Crăciun aduce în 2019 tăieri de salarii, dar şi indemnizaţie de hrană

pietricica turism

Primarul Daniel Harpa ne-a informat că, începând de anul viitor salariile angajaţilor din primărie vor fi „reanalizate”. Întrebat mai exact, dacă vor fi sau nu reduse salariile angajaţilor edilul a explicat: „O să reanalizăm salariile angajaţilor pentru anul viitor, dar totodată, vom oferi şi indemnizaţie de hrană, conform legii. De la 1 Decembrie anul acesta a intrat în vigoare legea care ne obligă să oferim aceste indemnizaţii de hrană. Voi propune Consiliului Local ca banii pentru salariile angajaţilor pentru anul viitor să nu depăşească 50% din bugetul local. Asta însemnând implicit că salariile vor fi reduse uşor. Însă şi anul viitor vom oferi vouchere de vacanţă ca şi anul acesta. De asemenea, toate funcţiile vacante din primărie vor fi desfiinţate. Pe anul acesta salariile vor fi date până la 15 decembrie, pe ultimele două luni de zile”.

Legea – cadru nr. 153/2017 prevede acordarea indemnizației de hrană pentru toţi bugetarii, de la 1 decembrie 2018, mai puțin pentru personalul din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională. Indemnizaţia de hrană va înlocui tichetele de masă și devine obligatorie. Indemnizația de hrană va avea valoarea anuală a două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, dar se va acorda în tranșe lunare.

Angajaţii primăriei nu au primit până acum tichete de masă. Indemnizaţie de hrană au primit doar angajaţii Poliţiei Locale.

C.T. STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.