Directorul TT, leafă mică și colaborări mari

pietricica turism

Considerată un regizor de valoare, având colaborări interne și internaționale cu teatre de prestigiu, Geanina Cărbunariu câștigă mai mult din activitatea de regizor decât din cea de director al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț. Dacă ne raportăm la timpul petrecut la Teatrul Tineretului, pare și normal să fie așa.

Cea mai recentă declarație de avere, publicată pe site-ul instituției, arată că salariul anual al directorului TT este de 58.032 de lei, însă veniturile din drepturile de autor sunt mult mai consistente. Geanina Cărbunariu a încasat 16.600 de euro de la Instituto Nacional de las Artes Descenica Madrid, 13.405 euro de la Emilia Romagna Teatro Fondazione, 1100 de euro de la Aripi- Amigos de Rumania și doar câte 1000 de lei de la Teatrul Național din Cluj și Teatrul Matei Vișniec. În România a câștigat cea mai importantă sumă (11.938 ron) de la Asociația Piese Refractare, tot din drepturi de autor.

Geanina Cărbunariu, al cărei domiciliu figurează în București, ea fiind născută la Piatra-Neamț, nu are terenuri, imobile și nici autoturisme. Deține, în schimb, depozite bancare, toate la BCR, cel mai important deschis anul acesta, pe 15 martie – 162.556,62 ron. Pe 4 aprilie 2019, și-a mai deschis un depozit, de 28.500 de euro, iar în alte conturi mai are circa 15.000 de euro și 25.000 de lei.

Concluzia este că nu se trăiește rău din cultură, depinde doar de talent, de cum știi să te faci apreciată, cu cine colaborezi, plus  un loc de muncă stabil și relativ bine plătit.

Cât privește ”interesele”, consemnate ca atare în declarația de profil, Geanina Cărbunariu este membru UNITER, președinte al ASociației Piese Refractare, cu care are și cea mai fructuoasă colaborare internă, și membru al Asociației dramAcum.

C.M.

Sursa foto: DW.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.