Tips & Tricks pentru încălțări “ca noi” – Cum să ai grijă de ghetele tale tot anul!

pietricica turism

Schimbările de temperatură dăunează perechilor de încălțăminte, mai ales celor din piele, precum cizmele sau ghetele. Acest lucru este valabil când prognoza meteo aduce ploaie și frig, dar și soare și căldură. Toți factorii externi direcți sau indirecți accentuează urmele de uzură.

Avem tendința să ignorăm să punem deoparte încălțămintea udă sau murdară până când ea se usucă. Această procedură pătează și strică încălțămintea de piele. Nu te îngrijora, însă! În continuarea articolului vei găsi câteva „trucuri” pentru a-ți schimba obiceiurile de purtare și îngrijire a pantofilor preferați.

TOP 5 sfaturi pentru menținerea unui aspect plăcut, cât mai mult timp!

  1. Protecția este esențială

Pantofii din piele au nevoie de îngrijire, la fel ca atunci când folosești cremele de hidratare pentru ten. Din acest punct de vedere, ghetele pentru barbăți de la Deppo.ro au nevoie de o loțiune specială și, cel mai important, de un spray contra murdăriei.

Nu este cea mai ieșită din comun activitate, dar este cel mai important pas pentru ca încălțămintea ta să arate mai bine.

  1. Evită ridurile și urmele pe ghetele de piele

Ține ghetele întinse, cu un arbore specializat pentru a nu se forma riduri pe ele, atunci când nu le porți. Cu cât vei menține pielea încălțămintei mai protejată atunci când o depozitezi, cu atât te vei bucura mai mult de ea și o vei menține ca nouă!

  1. Dă ghetelor o pauză!

Ghetele tale au nevoie de odihnă. Este recomandat să nu porți zilnic aceiași pantofi, pentru a menține pielea și țesăturile în cea mai bună formă.

Un om transpiră zilnic în jur de 20 ml, din care un procent foarte mare provine din picioare! Uzura pantofului are nevoie de aproximativ 24 de ore pentru a se usca. Prin urmare, este recomandat să folosești suporturi pentru ghete sau suporturi pentru încălțăminte pentru a menține pantoful în forma sa inițială.

  1. Șterge petele și marcajele

Așa cum și hainelor trebuie să le fie îndepărtate petele de murdărie sau grăsime cât mai repede posibil, la fel trebuie să îngrijești și încălțămintea. Dacă nu sunt îndepărtate rapid, pot rămâne urme permanente.

Folosește o cârpă umedă sau un burete și îndepărtează pata. Folosește apoi o loțiune de piele. De asemenea, amintește-ți să utilizezi un spray anti pete după tratament.

Marcajele de sare (de pe zăpadă) pot fi îndepărtate cu o cârpă înmuiată în puțin lapte, deoarece grăsimile din lapte au un efect special de curățare asupra sării.

  1. Se preferă uscarea cu aer

Încălțămintea din piele NU trebuie să fie uscată pe încălzitoare, uscător de păr sau pe deasupra caloriferelor. Pielea devine tare și se crăpa ușor dacă este uscată intensiv.

Acestea fiind spuse, mai sus sunt câteva sfaturi generale pentru a menține perechea favorită de ghete într-o formă perfectă. Nu ignora perechea preferată, chiar dacă nu este sezonul lor și ai grijă de ele, indiferent de momentul anului. Astfel, le vei purta mai mult timp, păstrându-le aspectul impecabil!

Sursă foto: pinterest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.