Demisie în bloc la Spitalul Județean de Urgență Neamț – Urmează să vină, de săptămâna viitoare, un nou manager interimar

Nici bine nu s-a uscat semnătura de pe demisia din luna decembrie 2019 a fostului manager, dr. Codruț Munteanu, că o nouă demisie vine să zdruncine la vârf Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Dr. Gabriela Bercea, director medical cu concurs, și-a înaintat demisia către actualul manager interimar, dr. Alexandru Juncu: ”Doctorița Gabriela Bercea și-a depus demisia pe 20 februarie”, a declarat dr. Alexandru Juncu, aflat încă la conducere. Directorul medical se află în perioada celor 45 de zile de preaviz al funcției, iar demisia i-a fost acceptată. Motivul pare simplu, din perspectiva aceea ce se întâmplă în spital, orice om care dorește să aplice niște reguli normale este imediat pus la zid.

La scurt timp după ce a primit demisia colegei, managerul interimar dr. Alexandru Juncu a făcut același pas: ”eu mi-am depus demisia pe 26 februarie. Nu mă răzgândesc! De luni sau marți vine un nou manager”, a confirmat dr. Juncu.  Doar că, în acest caz,  situația este mai delicată, întrucât cele 45 de zile de preaviz i-ar expira înainte de concursul anunțat pentru funcția de manager, din data de 4 mai. În acest moment, se pare că nu mai există posibilitatea de alte negocieri.
Ceea ce părea, până acum, o variantă posibilă, devine astăzi evidentă și sunt șanse reale ca fostul prefect Toader Mocanu să vină la conducerea spitalului înainte de concurs. Amănunte aici.  Cert este că, după noul concurs, Spitalul Județean va avea un nou manager, deoarece dr. Juncu nu vrea să participe. (C.I.)

Nota redacției: oare de ce toată lumea demisionează de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și Dan Vasile Constantin și, mai nou, Veronica Vasiliu de la Consiliul Județean Neamț sunt încremeniți în proiect?

12 COMENTARII

 1. E bun DVC și-i bună și Vasiliu! Tac și fac. Din când în când mai pupă stăpânul în fanta din Trebuci și-i susură-n urechi că totul e ok dar că sunt cârcotași care aruncă zvonuri că nu-i bine… Arsene îl aduce pe oranjutanul Mocanu din cadrele reeșapate ale lui Ștefan, pe principiul “poate nu m-or turna toți, ca Andrița și Panaite! Poate măcar un hoț pot și eu să iau din gașca lui Pinalti!”. Și uite așa, în plină pandemie, Arsene arată cât îl doare în Trebuci de sănătatea nemțenilor, proptind Toaderu’ pe post de vârf de lance în lupta cu boala. Nemțeni, când apare Corona la mame, tati și bunici iar spitalu’lu’Mocanu” nu face față, nu uitați în ce direcție să scuipați!

 2. E simplu. Mafia are radacini adanci. Acest DVC NU VA PLECA DECAT , eventual, in catuse. Dar cum legaturile sale sunt “trainice” in statul paralel, SJU va colcai in continuare in mizerie si desfrau. Iar DVC isi va rotunji mereu averea.

 3. Cred mai degraba le e frica ca nu vor putea gestiona cum trebuie epidemia de coronavirus odata ce sigur au constatat ca spitalul nu are de niciunele si nu e pregatit pentru asa ceva. Si in Bucuresti sunt demisii de la DSP cred ca din aceeasi cauza. Decat sa fie trasi la raspundere pentru o proasta gestionare a situatiei care tinde sa se transforme intr-o catastrofa, au considerat ca e mai cuminte sa stea in banca lor.

 4. Luni am ajuns la UPU..primul. gând a fost sa ma întorc acasa indiferent de consecinta…mizeria cruntă, dezinteres total si ce este mai grav,se pare ca nici un angajat de la UPU,nu a auzit de epidemie..eu m-am așezat pe un scaun mai izolat și o asistenta m- a luat ,așezându-ma intr doi bolnavi de la Biserica,care tuseau îngrozitor.

 5. Cum se face ca, in condiții de criza, oamenii care știu medicina, sunt determinați sa îsi dea demisia?
  Clar nu câștiga pacienții!!
  Cine are de câștigat?

 6. Reșaparea lui Tutorel Mocanu este ca și cum ai face din rahat bici. Județul poate fi salvat numai daca va fi arestat Arsene, ceea ce trebuie cât mai degrabă.

 7. Noi avem nevoie de oameni competenți și sunt convinsă că dl. Tudor Mocanu , este un om competent , cu dorința de a face bine oamenilor. El nu este dr.dar aici se vorbește de un coordonator administrativ , iar acest om , a condus un judet , in calitatea lui de prefect a jud. Neamț , eu cred că s a descurcat bine.

 8. Au salarii mari dar mai vor și plicuri doldora cu bani fără sa dai nu primești nimic ca pacient!! Sunt total numai pentru ei banul este la mijloc și nu meseria de medic!!!

 9. In Spitalul Județean sunt bacterii letale (clostridium dificile),din cauza cărora pacienții mor in fiecare secție pe banda rulanta,Covid este parfum ,de ce nimeni nu ia nicio măsură? Medicamente nu,igiena nu, alimente nu.La pușcărie cu ei!!!!DNA-ul ce face?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.