Neamț: Peste 30 cadre medicale pozitive din Spitalul Județean, din 66 cazuri personal medical infectat în total

Aproape jumătate din cadrele medicale confirmate infectate cu noul virus sunt din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Din cele 66 de cazuri pozitive din județul Neamț anunțate ieri, 17 aprilie, de prefectul George Lazăr, 31 sunt de la spitalul județean, dedicat pacienților confirmați. Este vorba de 9 medici și 22 de asistente medicale și infirmiere. Ultimele rezultate pozitive de săptămâna aceasta sunt pentru un medic și patru asistente și infirmiere din sectorul rezervat pacienților gravi din ATI. Aceștia cinci sunt internați la Piatra Neamț, din fericire cu forme ușoare și medii de boală. Majoritatea cadrelor medicale infectate începând cu 12 martie, când s-a confirmat primul pacient din Neamț, o femeie din Horia, au avut cel mult forme medii de infecție. În acest moment, mai sunt patru asistente internate la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, iar restul sunt pacienții spitalului din Piatra Neamț.

Din fericire, nici un medic infecționist de la spitalul județean Neamț nu a fost infectat până acum. Personalul medical care a fost confirmat până acum provine din secțiile Medicină Internă, Hematologie, Reumatologie, Nefrologie-Dializă, ORL, ATI.

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *